Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Endı Sıkul
Endı Sıkul
8K UP
Üye
11

En iyi kitap yazarı kimdir? Neden?

Herkese göre uygun olan bir roman yazarı vardır. Mesela genellikle Karamsarlık; Albert Camus, Franz Kafka, Realizm; Dostoyevski, Tolstoy, Romantizm; Victor Hugo, Goethe, Bilim; Carl Sagan, Richard Feynman Felsefe; Platon, Mitoloji; Homeros, Joseph Campbell Macera ; Tolkien, George R.R. Martin gibi yazarları kapsar. Peki sizce en iyi yazar kimdir?
972 görüntülenme
En iyi kitap yazarı kimdir? Neden?
En iyi kitap yazarı kimdir? Neden?
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
5 Cevap
Elif Kocabaş
Kitap okumayı severim

Bence en iyi yazar Shakespeare'dir. Eserlerinden çok sözleri ve hatta eserlerinin isimleriyle tanınan tiyatro yazarı/şair, gerek yarattığı özdeyişlerle gerek geçen neredeyse 500 yılın üzerine hala ismini bilmenin şart olmasıyla kendini tanınan herkesten ayırıyor. En ilginç yanı ise bu harika edebiyat becerisini ve zekasını güç için heba etmemiş olması. Yazar anlattıklarını kıssalaştırmıyor, insanlığa bir ders verme iddiasında ve insanlığı kurtarma iddiasında değil. Belki de bu yüzden bu kadar seviliyor, benimseniyor. Shakespeare'in yazarlığını herkesin önüne koyarım çünkü yalnız gerçekleri huzur verici bir şekilde anlatmayı başarmıyor, aynı zamanda içeride yanıp tutuşan olağanüstünün/masalsının arayışında ve heyecanında olan ruhu da besliyor. Bütün bunları kafiyeler ve vezinlerle başarmış olması da işin cabası. Yazdığı her eserde birincilik yarışında kendini geçiyor ve birinci oluyor.

2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Mitek Papilio
Mitek Papilio
70K UP
Kitapsever

En iyi yazar diye bir seçim / sıralama çok öznel kalır düşüncesindeyim. dili kullanmak ise maharet, yabancı bir eseri ancak o eseri çevirenin dili üzerinden değerlendirebiliriz ki bu da yazarı; kendi dilinden okuyanlar ile çeviri üzerinden okuyanlar arasında ikili bir değerlendirmede bırakır. Edebi lezzet açısından Marcel Proust'u en iyi yazar olarak gören bir Fransız ile Ahmet Hamdi Tanpınar'ı en iyi yazar olarak gören bir Türk arasında nasıl bir değerlendirme yapabilirsiniz ki ?

Bu soruyu şu şekilde değerlendirsek belki bir beyin fırtınası yapmış olabiliriz.

Yazılan kitabın insanlık üzerinde bıraktığı etkinin gücünü konuşmak / tartışmak daha uygun gibi geliyor bana.

Tüm Reklamları Kapat

Elif Hanımın yukarda bahsettiği Shakespeare İngiliz dili üzerinde bıraktığı etki ile ölçülebilir ve dil üzerinde onun kadar etki bırakan biri var mı sorusu sorulabilir.

Karl Marx'ın Komünist Manifesto kitabı kitleleri etkileme gücü açısından önemlidir.

Jean J. Rousseau'nun Eşitsizliğin Kökeni Üzerine kitabı düşünce tarihimizdeki önemi.

Yüzyıllardır insanlığın okuduğu Eflatun'un Devlet kitabının etkisini kim küçümseyebilir.

Tüm Reklamları Kapat

Ya Aristo'nun Metafizik kitabı ?

Sun Tzu'nun Savaş Sanatı bugün bile geçerlidir ve 3000 yıllıktır.

Bir halkın kurtuluş mücadelesini, özgürleşmesini yazan Dahi'nin Nutuk kitabı aslında gözyaşı, emek, binbir zorluk, fedakarlık ve kan ile yazılmadıysa ne ile yazılmış olabilir.

Montaigne'nin Denemeleri hala okunuyorsa bu bir başarı değil midir ?

İnsanları meraklı olmaya, araştırmaya, keşfe teşvik eden Jules Verne saygıyla anılmaya layık değil midir ?

İlla kitap olması da gerekmez. tek bir şiir, bir mani, bir dize sizi özel bir yazar yapabilir. Fuzuli gibi, "söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil" der ve hislerinizi bir çırpıda anlatır.

"Eppur si muove" bir kitaba bedel değil midir Galileo'nun siteminde. Ve bu sitemi bizzat yaşamaz mısınız bilimsel bir gerçeğe insanları ikna edemeyişinizin çaresizliğinde.

Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
4
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Refikcan Filiz
Kitap okumaktan oldukça zevk alıyorum.

Bu tamamen kişisel bir soru, kişilerin hangi alandan okuyacaklarına göre değişir. Kendime göre yorumlayacak olursam, bilim okumaktan zevk alan birisi olarak bu soruya cevabımı Carl Sagan olarak girerdim. Carl Sagan bilim anlatıcılığı konusunda üstüne tanınmayacak isimlerden birisidir -bana göre-. Bunun en büyük kanıtlarından birisi yetiştirdiği insanlardan birisi olan Neil deGresse Tyson'un bilim anlatıcılığıdır. Carl Sagan ve onun gibi anlaşılır, mizah seviyesi yüksek, motivasyon verici ve bu alanda heves uyandırıcı kalemlere nadir rastlanır diye düşünüyorum.

6
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Mehmet Atalay Çekiç
Bilim Sevdalısı / Öğrenim Görevlisi

Tarihe altın harflerle kazınmış birçok yazar vardır elbet; ama mithrilden dövülmüş tacı yalnızca Tolkien takar. Geçmiş , bu gün ve geleceğe ışık tutan ve ilham vermiş en büyük yazardır. Harry potteri, Narnia , Game of thrones ( ki George R. R. Martin esinlendiği kişi olarak Tolkien'den bahseder. Ve ismine bir 'R' Tolkien'de olduğu için ekletmiştir ) Hayaletin çırağı ve birçok kitap yazarı Tolkien'in yarattığı fantastik evrendeki olaylar , karakterler ve eşyalardan esinlenmiştir. Birçok ödüle sahip olan Tolkien Fantasi evrenini oluşturan ve ayakta tutan en büyük orta sütundur. Kimi yazar kitabını yazdıktan sonra yapay bir oluştururken Tolkien oluşturduğu yapay dile bir kurgu yapmıştır. Her açıdan gününün ve bu günün çoğu yazarından ileride olması onun zengin ve enginlere sığmayan hayal gücünün sonucudur. 'international fantasy award for fiction' ödülünü de Fantezi Dünyasının en çok ses getiren yazarı olduğu için almıştır . klasik ve klişe aşk edebiyatından ya da karakterlerin basit hayatlarında ne ile meşgul olduklarından çok ileride bir olay örgüsü sunar. Eserlerinde Toplum eleştirisi, yaratılış, fantezi , aşk , macera , korku , dram gibi birçok konuyu ele alır. Anlatım ve sözcük seçimi son derece üst düzey bir üsluba sahiptir. Fantezi evrenine bir şekil vermiş ve genel kurallara bağlamış ve kırılamaz , kriterleşmiş bir kalıba sokmuştur. Kısacası Yüzüklerin Efendisi gibi kitap Tolkien gibi yazar yoktur.

1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Aysu Turgut
Aysu Turgut
1,027 UP
Kitap okumayi severim

Bence bir "en iyi yazar'ın kitabın her anlamda dengesini kurabilen olması gerekmektedir.Ne Rus yazarlar gibi fazla betimlemelerle okuyucuyu sıkmalı,ne Stefan Zweig gibi kitabı benim deyimimle 'yavan' şekilde bırakmalı,ne de wattpad kitapları gibi insana bir şeyler katmayan tek olayı henüz hormonları oturmamış,duygularını tam olarak kontrol edemeyen birtakım gençlerin zevklerini tatmin eden abartılı aşka yer verilmelidir.Bu anlamda bence Dan Brown kesinlikle dengeyi nasıl kuracağını iyi bilen usta bir yazar.Kitapları elbette önüne gelen herkesin okuyabileceği tarzda değil konuları hakkında özel ilgi gerektiren kitaplardır.Dan Brown'ın kitapları genelde bilim kurgu-simgebilim-tarih alanlarında olup oldukça fazla gerçekte de var olan/olabilecek/henüz kanıtlanmamış ögeye yer veriliyor veya yaşanmış tarihsel olayların bilim kurguyla birleştirilmiş halini karşımıza çıkarıyor.Dan Brown kitaplarında betimlemelere de aşk kırıntılarına da yer veriyor,bunları abartmıyor;ayrıca bilimi,tarihi,aşkı,betimlemeleri ve olay örgüsünü mükemmel denilebilecek kadar iyi harmanlayıp bize sunuyor.Ki çoğumuzun toplum tarafından bize öğretilen yanlışlarının da doğrusunu öğreterek hem kitap okuma zevkini yaşamamıza hem de bir sürü şey öğrenmemize olanak sağlıyor.Yani o yüzden şahsi fikrimce Dan Brown en iyi yazar.

1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close