Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Yusuf İğın
Üye
2

Müslüman alemi bu kötü ve acınası durumundan, sefaletinden nasıl kurtulacak?

Müslüman ülkeler, başta ülkemiz olmak üzere, nasıl daha iyi bir hayat standartı yakalayabilir?
360 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Genç Mühendis
Genç Mühendis
256K UP
Düşünür

merhabalar Yusuf İğın

buraya yazacaklarım tamamen kendi şahsi fikrimdir.

Tüm Reklamları Kapat

Türkiye'nin asıl sıkıntısı dinle alakalı değildir. Türkiye'nin her yıl ihracatı artmaktadır, dış ticaret, turizm, bilim ilerlemektedir, yani Türkiye'nin sanayi yada ticaret olarak bir eksiği yok. fabrikalar çalışıyor, hammadde sıkıntısı yok, ihracat artıyor, ama gel gör ki enflasyon artıyor, dolar yükseliyor. bunun sebebi yanlış siyaset, yanlış politikaların uygulanması bu yüzden yatırımcı bulamıyor. ekonomi siyasetten bağımsız olamaz yanlış siyaset ekonomiye yansır. yatırımcılar eğer önünü göremezse, şuraya zam gelir mi, fabrika kapanır mı diye düşünürse ekonomi yavaşlar bu da enflasyona vurur. bunun dışında Türkiye'de çok fazla israf var inanılmaz şekilde hem de, yolsuzluk var, hukuk adam akıllı yürümüyor. böyle olunca haliyle nitelikli insanlar -neden Türkiye'de kendimi paralıyım.- diye düşünüyor, yurtdışına gidiyor, devlete zarar herkesin vergisinden kesiliyor, zamlar artıyor, sosyal anlamda hem ekonomik sıkıntı hem sosyal karışıklık meydana getiriyor. Bunun dışında eğitime, bilime, sanata spora da değer verilmiyor, ki bunun devlet kadar kültürel baskısı da var.

örnek vereyim, yeni çıkan korelilerin müzikleri mesela, milyonlarca insan dinliyor, kore ürünlerini alıyor, korelilere para kazandırıyor. adamlar aslında sanatını satıyor sonuç olarak kültürünü pazarlıyor, dünyada kendini sevdiriyor. ama ben yada bir çok Türk genci gidipte mesela annesine üniversiteyi bırakıcam şarkıcı olacam, youtuber olacam falan diyemez. kimse kusura bakmasın Türkiye'de sanatçılar boş insan olarak bakılıyor, ekonomik sebeplerle çok fazla insanın sporu, sanatı bıraktığını da bilirim. farklılıkları kabullenmezsek yerimizde sayarız.

Türkiye dışındaki Müslüman ülkelerin sıkıntıları en çok eğitimden kaynaklı. mesela Arapların ekonomik sıkıntısı yok (petrol saolsun), gerçi petrolleri bitince ne yapıcaklar çok merak ediyorum, eğitimsiz yüzünden sosyal yaşantıları çok güzel değil, çok fazla rüşvet, yolsuzluk, kanun dışı olaylar dönüyor. sosyal olarak kültürel baskı çok fazla şeriatla yönetildikleri için, kadınlar çok zor yaşantılar sürüyorlar. bilime ve sanata değer vermiyorlar, ki yeraltı zenginliği daha az olan minik İsrail bile onlardan daha konforlu ve zengin olmasının sebebi budur. bilimi ve sanatı reddeden toplumlar çöker, eğitimsiz insanlar sosyal anlamda mutlu olamaz asıl ana fikir budur.

226 görüntülenme
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Caner Kuzucu
Öğrenci, Düşünür

Müslüman toplumların bu sefaletten kurtulması için öncelikle ''cihad'' dedikleri eylemi bırakmalılar. Ülkelerinin ya da bölgelerini din ile tanımlamalılar. Çünkü dinlerin bireylerde özel ve dokunulamaz olarak bulunması gerekir. Diğer türlü dini görüşlerinin herhangi bir gelire engel olmaması gerekir. Örn; son zamanlarda Türkiye'de gerçekleşen alkol ve sigara zamları dini görüşün gelire engel olduğunun basit bir örneğidir. Ancak asıl kalkınma ve gelişmeleri sosyal bir beraberlik sağlayarak olacaktır. Dünyaya ayak uydurmalı , gelişmeleri ayırt etmeksizin kabul etmeli ve ülkelerine en pozitif ve makul şekilde entegre etmeleri gerekmektedir. Burada yazdıklarım tamamen kendi fikir ve görüşlerimden ibarettir.

2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close