Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Genç Mühendis
Genç Mühendis
257K UP
Üye
2

Covid-19 aşısı olmayı reddeden insanların Hastanelere gitme hakkı ellerinden alınmalı mıdır?

Çevremde çok fazla aşı karşıtı insan olduğu için beni düşünmeye itti. tedavi olmayı reddederek gittiği hastanelerdeki hem sağlık çalışanlarının, hem hastaların hayatlarını riske atmıyor mu? tedaviyi reddeden bir hastayı gerçekten hastaneye neden sokulsun ki?
623 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Can Akbaş
Can Akbaş
1,478 UP
Siyaset Bilimi - Lisans

Öncelikle aşı tedavi değil, önlemdir.

Tedavi hakkının elden alınması ise DSÖ'nün de aralarında bulunduğu birçok uluslararası organizasyonun tepki göstereceği bir durum olup, insan hakları ve hipokrat yemini ile çelişir.

Tüm Reklamları Kapat

Ayrıca sigorta primi ve diğer dolaylı vergiler ile finanse edilen ulusal sağlık örgütlenmesinin idarecisi merkezi yönetimin, ülkenin en yüksek vergi geliri elde ettiği çalışan sınıfına mensup kişilerin çoğunlukta olacağı bir grubu, alternatif (özel) sağlık kuruluşlarının maddi taleplerini karşılayamayacağını bilerek, haklı ya da haksız endişelerine istinaden aldıkları bir hizmet reddi kararı sebebiyle, kamusal sağlık hizmetlerinden men etmesi adil bir karar olmaz.

Nitekim aşı olmayı tercih eden bir kişi için, aşı olmayan biri hasta olsa dahi kayda değer bir risk teşkil etmez. Risk, aşılanmayı reddeden bireyin kendisi için geçerlidir.

Tüm Reklamları Kapat

Üstelik sağlık çalışanları, öncelikli aşılanma adayıdır ülkemizde. Aşılanmayı reddeden bir bireyi kamusal sağlık hizmetlerinden men etmek, grip olan bir hastaya "Üşütmeseydin, yok sana ilaç..." ya da "Hepimizi hasta edeceksin, gelme..." demekten farksızdır.

Yaşam standartları yüksek ülkelerde gündeme gelen koruyucu/önleyici yaşam tarzı, beslenme ve sağlık hizmetleri yerine, işgücüne katılım oranı ele alınarak incelediği takdirde, mevcut asgari ücretle, dengeli beslenme imkânı bile bulamayacakları bir meblağ ile hayatlarını idame ettirmeye çalışan %80'in üzerinde bir nüfusu oluşturan vatandaşlarımızın, bir de sağlık hizmetlerinden men edilmesini tartışmamız ne derece doğrudur acaba?

352 görüntülenme
3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Namesis Gzy
Namesis Gzy
10K UP
Okur

Öncelikle bu sömürü kapitalist sistemde İnsanlar Komplo teorilerine inanıyor hemde Dİnsel gericilik oldugu için İnsanlar araştırmıyor sorgulamıyor DOGMALARA inanıyor . Bunun en büyük nedeni EGİTİMSİZLİK öncelikle Komunist sistem kurulmalı daha sonra Halk eşitlikçi bir şekilde aşı olmalı . Çünkü aşıyı biz ürettiğimiz içinde hemde eğitimli halk olacagından AŞIYI güvenlikle kullanacaklardır . Öncelikle insanlara Komplo teorilerinin saçmalıkları anlatılmalı Daha sonra İnsanlara Aşının önemini anlatmalıyız Mesela Nasıl Aşı olmadıgı zaman Neler olacagı hakkında bilinçlendirmeliyiz . hemde kapitalist sistemin ne kadar saçma ve çürümüş oldugunu anlatmamız lazım .Ancak Komunist ve sosyalist ilerici bir sistemde insanlar aşı olur komplo teorilerini bırakır . Çünkü Bu virüs zaten çok eskidendi Eskiden beridir Evrimleşiyordu . Daha yeni ortaya çıktı . Hemde bu virüsü ÇİN e baglamaları çok komik Çinle alakası yoktur .Dediğim gibi insanlar gene Emperyalist propagandalar ı ciddiye almaya devam ediyor , Hemde farkettiyseniz Komplo teorilerine çok inanan ülkelerde matematık bilim gelişmemiştir . Aşı Üreten Ülkelerde Mesela KÜBA gibi CHE YOLDAŞIMIN ülkesinde aşı üretildi . Öyüzden dediğim gibi insanlar bilinçlenmelidir . zaten bu kapitalist sistemde kim aşı olursa ne olurki ? Önemli olan Sosyalist ve komunist sistemin umarım bir an önce tüm dünyada olmasıdır .

Buradan bile Kapitalist sistemin ne kadar çürümüş oldugunu anlayabiliriz .

Tüm Reklamları Kapat

0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close