Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
0

Benim gibi, hayata karşı karamsar ve umutsuz olan var mı?

1,196 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Muhammed  Musab Akdağ
Öğrenci,Okur,Bilim Sever

Bunu yanıtlamıştım ama yinede sana atayım.

Köprü altında yaşayıp uyuşturucu kullanarak mutlu bir hayat yaşadığını zanneden gencin uyuşturucusunu aniden kestiğinizde hem madde yoksunluğundan hemde etrafındaki pisliğin farkına varmasından ötürü ani bir şok geçirecektir.Hatta söz konusu madde eroin yada ağır bir maddeyse o genci ölüme kadar götürecektir. Aslında öldükten sonra hiçliğin saçma olduğunu düşünme ve hayatın amacını bulamama evresi yaşadığınız çevreye göre değişir.Laik bir ailede dünyaya gelen bir gençteki etki bir kaç gün dalgınlık iken,daha yobaz bir ailede dünyaya gelen bir genci kafasındaki düşünceler ölüme kadar götüre bilir(Bu arada hepimiz bu evreden geçtik).Asında bu iki farklı ailede dünyaya gelmiş bireyler kafalarını biraz kaldırdıklarında "Ölünce farklı bir boyuta gideceğiz " tarikatının başındaki kişilerin ne kadar kolay para ve güç kazanabildiğini fark edince,dünyadaki adaletin ne kadar az olduğunu fark edince kısacası dünyadaki tüm pislikleri görünce işte bu soru akla gelir"Ben şimdiye kadar öbür dünya var diye yaşıyordum şimdi neden yaşayayım ki" İşte bir dine mensup olmamanın cevap vermesi en zor kısmı budur.Peki neden en zor kısmı budur çünkü bu soru herkes için farklıdır. Ama eğer hayatınıza bir anlam katmak isterseniz şunları yapmanızı tavsiye ederim

Tüm Reklamları Kapat

HAYAT GÖRÜŞÜNÜZÜ KÖKTEN DEĞİŞTİRİN: Çünkü eski görüşünüze göre hayat amacınız yüksek ihtimalle şu şekildeydi. işe gir, para kazan, çocuk sahibi ol, öl, öbür dünyaya git.Artık böyle olmamalı.Eğer böyle olacaksa bence şuan intihar etmek daha mantıklıdır

NE YAPMALIYIM: Hayatı olabildiğince yaşamaya çalış (Burada söylediğim şey git birine tecavüz et ,alkol kullan değil zaten öyle yaparsan hem toplum ahlakına zarar hemde kendi sağlığına zarar verirsin birde üstüne etrafındaki insanları da üzersin yani hayattan zevk almazsın) medeniyete katkıda bulun, farklı insanlarla tanış kültürünü geliştir, yüksek hedeflerin olsun.Şimdi diyeceksin "iyide ben öldükten sonra bunların ne yararı var" işte gelişmiş medeniyetle gelişmemiş medeniyeti ayıran şey budur .Gelişmiş medeniyet öbür nesillere faydalı olmaya çalışır .Gelişmemiş medeniyetse tam tersi .Gelişmiş medeniyet olmak yada olmamak senin seçimin.Umarım hayat amacını bulmanda ufak bir faydam olmuştur .İyi günler.

418 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Ben. Yaşam Amacı. (26 Aralık 2020). Alındığı Tarih: 26 Aralık 2020. Alındığı Yer: | Arşiv Bağlantısı
5
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Turkiye Uzay
Turkiye Uzay
10K UP
Turkiye uzay

Bizler ihtiyaçlar kategorisine göre yaşayan varlıklarız.

Örnek : maslow ihtiyaç kategorilendirmesi.

Tüm Reklamları Kapat

ihtiyaç
ihtiyaç
ihtiyaç

Fizyolojik ve diğer ihtiyaçlarımızı giderdiğimizde kendini gerçekleştirme ihtiyacı duyarız. Bizi hayvanlardan ayıran ana özelliklerden bir taneside budur. Hayvanlarda tanrı, imtihan, cennet, cehennem inancı zaten bulunmaz.

Fizyolojik, güvenlik, sevgi/ ait olma, saygınlık ihtiyaçlarımızı giderdikten sonra kendini gerçekleştirme ihtiyacı için yorumlar yapabiliriz. Yaşamın amacı bu ihtiyaçları giderdikten sonra geçmişi, geleceği düşünmek, insanların faydasına olacak yararlı işler yapmaktır.

Tüm Reklamları Kapat

Yani kendi egonu yenip zorda olan diğer insanlarıda düşünmek, onlar için faydalı bir şeyler yapmak bir kendini gerçekleştirme ihtiyacıdır. Hayatın anlamlarından birisidir.

Senin sahip olduklarına ütopya diye bakan bir çok insan var. Birde onlarıda düşünmek lazım. Hayatlarını kolaylaştıracak neler yapabiliriz düşünmek lazım.

291 görüntülenme

Kaynaklar

  1. maslow. Ihtiyaçlar. (26 Aralık 2020). Alındığı Tarih: 26 Aralık 2020. Alındığı Yer: | Arşiv Bağlantısı
0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close