Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Ege Karakaya
Üye
16

Türkiyede fizik, çekirdek fiziği, astrofizik, kozmoloji vb. alanlarla ilgilenmek mantıklı mıdır?

1,558 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
8 Cevap
Gökdeniz Sağlam
Bilim Anlatıcısıyım

Şahsi fikrim bahsettiğiniz alanlar ile Türkiye arasında bir mukayese yapmamak olacaktır. Bende size bir şey sorayım;

Türkiyede pilot olmak mantıklı mıdır? Bu sorunun Türkiye ile bir alakası yok, temel soru Pilot olmak mantıklı mı, artık bu dünyada pilot olunur mu?

Dolayısı ile "Türkiyede fizik, çekirdek fiziği, astrofizik, kozmoloji vb. alanlarla ilgilenmek mantıklı mıdır?" Son derece mantıklıdır, fizik bilimin en temel dallarından birisi hatta bilimin kendisidir. Böyle bir işle ilgilenmek, akademik kariyer geliştirmek demek bence muazzam bir şey. Konunun Türkiye ile alakalı olan asıl kısmına gelecek olursak, bu bahsedilen alanlardaki akademik kariyerini nasıl planladığındır? Hangi üniversiteleri, üniversite eğitim sürecin. Üniversite sonrası yüksek lisans, doktora vs. vs. bunları iyi planlayarak yoluna çıkmak zorundasın. Türkiye sanayi alanında her ne kadar gelişmiş bir ülke olmasada gelecek gelişmişlikten ibaret. Sen bahsettiğim akademik yolculuğunu bitirene kadar Türkiye ve Dünya değişmiş ve bilime dahada muhtaç kalmış olacaktır.

Tüm Reklamları Kapat

15
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Fatimə Məmmədzadə
Üniversite öğrencisi

Fizik, çekirdek fiziği, astrofizik ve kozmoloji gibi alanlar Türkiye'de giderek daha fazla önem kazanıyor. Bu alanlarda yapılan bilimsel çalışmalar, teknolojik ve endüstriyel gelişmelere katkıda bulunmanın yanı sıra temel bilimde de önemli ilerlemelere sebep olabilir. Üniversiteler ve araştırma enstitüleri, bu disiplinlerde çalışmak isteyenlere geniş imkanlar sunmakta ve çeşitli projelerle araştırmacıları desteklemektedir. Ayrıca, Türkiye'de uzay ve havacılık alanındaki yatırımların artması, astrofizik ve kozmolojiye olan ilgiyi daha da artırmıştır. Uzay araştırmaları, yerel uzay ajansları ve uluslararası işbirlikleri sayesinde önemli bir potansiyele sahiptir. Bu bağlamda, uzay ve astronomi bilimleriyle ilgili çalışmalara katılmak, gelecekteki uzay keşifleri ve teknolojik gelişmelerin bir parçası olma şansı sunabilir.

Sonuç olarak, Türkiye'de fiziksel bilimlere olan ilgi ve yatırımların artması, bu alanlarda kariyer yapmayı düşünenlere geniş perspektifler sunmaktadır. Ulusal ve uluslararası düzeydeki bilimsel ağlarla entegre olma fırsatı, bu disiplinlerdeki uzmanların daha geniş bir bilim topluluğuyla etkileşimde bulunmalarını sağlar.

Tüm Reklamları Kapat

6
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Mehemmed Hesenzade
Siyaset bilimi öğrencisi

Kendi şahsi fikrimi belirteceğim.

Dalınız ne olursa olsun, ister fizik ister biyoloji ve ya benim gibi fizik meraklısı bir siyaset öğrencisi, bilim yapmak mantıklıdır. Nerede olursak olalım, en iyi üniversitelerde veya ortalama bir üniversitede bile olursak kendimizi geliştirmeli ve tabiatı tefekkür etmeye yani bilim yapmaya çalışmaliyız.

Türkiyede mantıklımı sorusunun cevabına gelirsek, senin, Türkiyenin ortalama bir üniversitesinde veya odtü gibi üst düzey bir üniversitede olman bile çok şey değiştirmez, kendini geliştirmeye çalışıp, ingilizce öğrenip, ek kaynaklardan yardım alıp ve alanında iyi olmaya çalışmalısın. Alanında iyi olursan ki fizik bilimleri okumak istediğin için akademi istediğini tahmin ediyorum, her türlü ilerlersin.

Tüm Reklamları Kapat

Amerikan üniversitelerinin profesorlerinin çok büyük bir kısmının Hindistanlilar tarafından doldurulduğuna düsünürsek , Türkiyede okumanın mantıklı olup olmadığınin cevabının kendin olduğunu görürsun. Ne yapacaksın? Kendini geliştirip iyi bir bilim insanımi olmak istiyorsun? o zaman nerede okuduğun farketmez.

Bence sadece kendini geliştirmeye ve gelecek için, insanliğa hizmet etmeye çalişmalısın. En azından ben böyle yapacağım.

Saygılarımla..

5
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Görkem Yıldırım
Öğrenciyim

Türkiye'de fizik, çekirdek fiziği, astrofizik, kozmoloji gibi alanlarda ilgi duymak ve bu alanlarda kariyer yapmak kesinlikle mantıklı olabilir. Türkiye'de bu konularda çalışan ve araştırmalar yapan birçok bilim insanı ve akademisyen bulunmaktadır. Ülkede birçok üniversitenin fizik bölümleri bu konularda eğitim ve araştırma imkanları sunmaktadır.

Fizik, evrenin temel yasalarını anlama ve açıklama amacı güden bir bilim dalıdır. Çekirdek fiziği, atom çekirdekleri ve temel parçacıkların davranışlarıyla ilgilenirken, astrofizik ve kozmoloji evrenin büyük ölçekli yapısını ve evrimini anlamak için çalışır. Bu alanlar, temel bilimsel soruları anlamak ve evrenin işleyişini keşfetmek adına heyecan verici fırsatlar sunar.

Türkiye'deki üniversitelerin fizik bölümleri, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde bu alanlarda eğitim ve araştırma imkanları sağlar. Ayrıca, Türkiye'de TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) gibi kurumlar da bu alandaki araştırmaları destekler.

Tüm Reklamları Kapat

Ancak, bu alanda bir kariyer yapmadan önce, ilgilenilen konulara yönelik yetenekleri ve ilgisi değerlendirilmeli, eğitim ve kariyer hedefleri belirlenmeli, ve Türkiye'deki olanaklar gözden geçirilmelidir. Ayrıca, bu alandaki araştırmalara katılan uzmanlar ve akademisyenlerle iletişim kurarak deneyimlerini paylaşmalarını sağlamak da faydalı olabilir.

7
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Emre Atalı
Emre Atalı
52K UP
Araştırmacı.

Evet, Türkiye'de fizik, çekirdek fiziği, astrofizik, kozmoloji gibi bilim alanlarına duyulan ilgi ve bu alandaki çalışmalara katılma çabaları oldukça mantıklıdır. Türkiye'de bu alanlarda birçok üniversite, enstitü ve araştırma merkezi bulunmaktadır. Bu kurumlar, öğrencilere ve araştırmacılara geniş bir eğitim ve araştırma olanakları sunmaktadır.

Özellikle, Türkiye'deki üniversitelerin fizik, astronomi, uzay bilimleri gibi ilgili bölümleri, bu disiplinlerde güçlü bir akademik kadro ve altyapıya sahiptir. Lisans, yüksek lisans ve doktora programları aracılığıyla öğrencilere bu alanlarda derinlemesine bilgi edinme imkanı tanımaktadır.

Ayrıca, Türkiye'de faaliyet gösteren TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) gibi kuruluşlar ve ulusal uzay ajansı, bu alanlarda projeler yürütmekte ve araştırmacılara destek sağlamaktadır.

Tüm Reklamları Kapat

Bu bağlamda, Türkiye'de fizik ve uzay bilimleriyle ilgilenmek, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde birçok fırsata erişim sağlayabilir.

2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close