Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
4

Toplumun gelişiminde sanat mı daha önemlidir bilim mi?

1,101 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Yasin Emre Öztaş
tarih bölümü öğrencisiyim ve felsefeye tutkunum

bu tanımlarımız ile ilgilidir ve bu araçları nasıl kullandığımızla eğer sanatı sadece elitlik için prestij aracı olarak kullanırsak sanatı ve sanatın getirdiği entelektüel birikimi topluma anlatamazsak hiçbir işe yaramaz

bunun aynısı bilim içinde geçerlidir eğer bilimi ve bu bilimin medeniyetimizde yaratacağı çağdaşlığı insanlara ifade edemezsek bilim sadece insanların deney tüpleriyle oyun oynamasından öteye geçemez

bence sorunun cevabı şudur bilim ve sanat toplumların gelişmesi ve ilerlemesi gereken çok önemli araçlardır bilim medeniyeti ilerletirken sanat bilimin ve toplumların tezahürdür fakat her şey gibi bunların etkilerinden önce nasıl kullandığına ve anlatıldığına kafa yormak gerek[1]

Tüm Reklamları Kapat

111 görüntülenme

Kaynaklar

  1. M. Twain. (2022). İnsan Nedir?. ISBN: 9789750757310. Yayınevi: Can Yayınları.
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Yasin Çağrı Öztürk
Bilim Araştırmacılığı yapıyorum.

[2]Toplumun gelişiminde sanat ve bilim her ikisi de önemlidir ve birbirleriyle etkileşim içindedirler. Sanat ve bilim, insanların dünyayı anlamalarına ve keşfetmelerine yardımcı olurlar, dünya görüşlerini genişletirler ve toplumsal gelişimde önemli bir rol oynarlar.

Sanat, insanların yaratıcılık ve ifade gücünü kullanmalarına olanak sağlar. Sanat, insanların dünya görüşlerini, kültürel değerlerini ve inançlarını ifade etmelerine, paylaşmalarına ve iletmelerine yardımcı olur. Sanat, insanların zihinsel, duygusal ve estetik deneyimlerini geliştirmelerine ve toplumsal farkındalığı artırmalarına yardımcı olur. Sanat, insanların kendilerini ifade etmelerine ve hayal güçlerini kullanmalarına olanak sağlayarak, yaratıcılığı ve yenilikçiliği teşvik eder. Ayrıca, sanat, turizm, eğlence, reklam ve diğer endüstrilerin de bir parçasıdır ve ekonomik büyümeye katkı sağlar.

Bilim ise, insanların doğayı, evreni ve teknolojiyi anlamalarına ve geliştirmelerine yardımcı olur. Bilim, insanların araştırma yapmalarına, yeni keşifler yapmalarına, yeni teknolojiler geliştirmelerine ve tıbbi tedavileri keşfetmelerine olanak sağlar. Bilim, insanların dünyayı daha iyi anlamalarına ve çevreyi korumalarına yardımcı olur. Bilim, toplumsal farkındalık ve bilgi birikimi artırmaya, toplumsal ilerlemeye katkı sağlamaya yardımcı olur.

Tüm Reklamları Kapat

Bu nedenle, sanat ve bilim, toplumsal gelişimde birbirleriyle etkileşim halindedir ve birbirlerinin tamamlayıcısıdır. Sanat ve bilim, insanların farklı yönlerini keşfetmelerine ve toplumun bütünsel gelişimine katkı sağlarlar. Dolayısıyla, sanat ve bilim arasında bir tercih yapmak yerine, her ikisinin de toplumsal gelişimdeki önemli rollerine değer vermek daha faydalı olacaktır.

(Eğer daha detaylı araştırma yapmak istersen verdiğim kaynaktan ve ya benim araştırdığım makaleyi inceleyebilirsin.)[1]

106 görüntülenme

Kaynaklar

  1. T. KAVURAN. (2003). Sanat Ve Bilim’de Gerçek Kavramı. Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, sf: 225-237. | Arşiv Bağlantısı
  2. Jürgen Habermas. (1986). The Social Role Of The Man Of Knowledge. ISBN: 978-0887386428. Yayınevi: Routledge. sf: 236.
0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close