Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
1

Sünnet derisi restorasyonu mümkün müdür?

Sunnet restorasyonu ile giden sinirler geri gelmeyecek tabiki ama sunnet yuzunden penis basinda olan keratinizayson kaybolurmu yani dekeratinizayson ic deri uzadigi icin ekstra mukozal doku ile cinsel hazza glide action ile bir katkisi olurmu kisaca bize sorulmadan yapilan bu islemden bi nebze olsun geri donulebilirmi ?
5,992 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Moderatör Uyarısı
Yetersiz Kaynak 1 moderatör tarafından eklendi
İçeriğe yönelik akademik veya güvenilir kaynaklar sunulmamıştır.
0
Oğuzhan Kılıç
Restorer - 8 aydır

Sünnet derim glansımı kapatacak kadar restorasyonda ilerlemiş biri olarak restorasyonun her açıdan (zevk, sağlık, psikoloji) yararlı olduğunu söyleyebilirim. Konuyla ilgili vermiş olduğum kaynağı inceleyin, ben bu kaynak sayesinde araştırmalarım sonucu restorasyona karar verdim ve bu deneyimden çok memnun kaldım. Sizden zorla geri alınanı mutlaka alın. Tükürük bezleri nasıl dilimizi sıcak ve nemli tutuyorsa sünnet derisi de aynı şekilde penis başını nemli ve kaygan tutuyor.

787 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Foreskin Restoration Türkiye. Sünnet Derisi Restorasyonu Türkiye'de. (12 Kasım 2021). Alındığı Tarih: 12 Kasım 2021. Alındığı Yer: Gerçek! | Arşiv Bağlantısı
8
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Mert Çağal
Mert Çağal
1,471 UP
Araştırmacı

Tabi ki de Sünnet derisi restorasyonu mümkündür. Sünnet sırasında, penis başını örten penis önderisi kesilmektedir. Penis önderisi glansın üzerini tamamen kaplayan hassas bir dokudur. Önderi sayesinde penis başı nemli, sıcak ve kaygan[1] olmaktadır. Ancak sünnet edilen penis bu koruyucu deriyi kaybederek nasırlaşmış hale gelmektedir. Bu nasırlaşma durumuna keratinizasyon denmektedir.

Sünnet derisi restorasyonu penis başını yeniden deriyle örterek nem, kayganlık ve sıcaklık özelliklerini geri getirmektedir. Bu sayede penis başındaki nasırlaşma durumu da ortadan kalkmaktadır. Sünnet derisi restorasyonu penise yeniden kazandırdığı özellikler sayesinde aynı zamanda cinsel hazzı da geri getirmektedir. Sünnet nedeniyle kaybedilen cinsel işlevlerin tekrar elde edilmesiyle birlikte sünnetin kaybettirdiği cinsel haz da büyük oranda geri gelmektedir. Kısacası sünnetin zararlarını tersine çevirmek isteyenler için restorasyon en doğru seçenektir.

Penis önderisi aynı zamanda penis-vajina uyumluluğu açısından önemli işlevlere sahiptir. Penis önderisi sayesinde penis başı, vücut sıcaklığı olan 36 dereceye yakındır. Tıpkı vajinanın içi gibi vücut sıcaklığı olan 36 dereceye yakın olan penis cinsel ilişkide boşalma kontrolü sağlamaktadır. Ancak sünnetli bir penisin baş kısmı açıkta olduğundan dolayı oda sıcaklığı olan 25 derece civarındadır. Bu nedenle sünnetli erkekler vajinaya giriş yaptığında ani bir sıcaklık değişimi yaşamaktadır. Bu sıcaklık farkı nedeniyle bir şok etkisi yaşanmakta ve sünnetli erkekler çoğu zaman erken boşalmaktadır. Ayrıca sünnetli penisin başı nemini ve ıslaklığını da kaybettiğinde dolayı doğal kayganlaştırıcı özelliğini de yitirmiştir. Yani sünnet yalnızca sıcaklık anlamında değil kayganlık anlamında da penis-vajina uyumluluğunu bozmaktadır. Bu nedenle sünnetli erkekler ilişki öncesinde penis başını tükürükleme ihtiyacı hissetmektedir. Dolayısıyla sünnetin zararlarını ve restorasyonun geri kazandıracaklarını bu çerçevede değerlendirmek gerekir.

Tüm Reklamları Kapat

101 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Mustafa Çağrı SAVAŞ. Prepisyum Özellikleri. (1 Ocak 2017). Alındığı Tarih: 6 Aralık 2023. Alındığı Yer: Türkiye Klinikleri | Arşiv Bağlantısı
3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close