Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
1

Şuan Nasıl Bilinçli Hale Geldiysek Ölümden Sonra da Başka Bir Vücutta Bilinçli Hale Gelebilir miyiz ?

Burada Kastettiğim Şey Ruh Değil Ruha İnanmam Zaten Daha Çok Bilinçimiz Şuan Varolduğu Gibi Var olması
830 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Timuçin Kurt
Timuçin Kurt
10K UP
Memurum, bir bilimseverim.

Şu an için "ölümden sonrası", "ölümden sonraki bilinç" ile ilgili "kanıtlanmış" herhangi "bilimsel" bir bilgiye sahip değiliz. Dolayısı ile sorduğunuz sorunun bir geçerliliği yok.

Ancak "felsefi" anlamda bugün bedenlerimizi , kafataslarımızı gelecekte çözdürmek üzere donduruyor olmamız ya da geçmişte bıraktığımız her türlü bilimsel bilginin gelecekte çözüleceği beklentisi ile kaydediyor olmamız "bugün için" bir değerlendirme yapabilmemiz anlamında oldukça mantıksız olurdu.

Tüm Reklamları Kapat

Bu oldukça felsefi bir durum olduğu için kaynağı öylesine veriyorum.

203 görüntülenme

Kaynaklar

  1. yok. Bilinç. (29 Temmuz 2021). Alındığı Tarih: 29 Temmuz 2021. Alındığı Yer: wikipedia | Arşiv Bağlantısı
1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Eh İşte
Eh İşte
9K UP
Akıllı

Ölümden sonra değil fakat tam ölmeden öncesi için mümkün. Ölüm zaten beynin ölümü olduğundan içinde ki bilgiler geri getirilemez oluyor. Fakat ölmeden önce beyin/kafa nakli ile başka bir bedene geçerek başka bir vücutta bilinçli hale gelebiliriz.

Daha önceden bir maymunda bu operasyon denendi, başarılı olundu ve maymun hayatına sağlıklı bir şekilde devam etti. Bir insan içinse 2017 de uygulanacakken hasta(Spiridonov) fikrini değiştirdiğinden uygulanmadı.

Tüm Reklamları Kapat

Fakat ölümden sonra bu imkansız. Ancak senin anılarına ve düşüncelerine sahip; fiziksel olarak seninle birebir bir kopyan oluşturulabilir. Fakat bu bilim kurguya girer. Oluşan kişi kendisini orijinal olarak görse ve orijinalin aynı dahi olsa bilinç kişiye özel olduğundan sen yine ölü olursun. Prestij filminde bu konuya hafif de olsa değiniliyor.

Mesela kopyalanan kişi Ahmet olsun. Biyolojik Ahmet öldükten sonra kopya Ahmet, biyolojik olan ile tamamen aynı hafızaya ve fikirlere sahip olduğundan kopya Ahmet için Ahmet hiç ölmemiştir çünkü Ahmet kendisidir. Kopya Ahmet, biyolojik Ahmet olduğunu bilerek hayatına devam eder. Fakat bunun için hatıra nakli/kopyalaması gerekli.

Kaynaklar

  1. Wikipedia. Brain Transplant. (19 Ağustos 2021). Alındığı Tarih: 19 Ağustos 2021. Alındığı Yer: | Arşiv Bağlantısı
  2. Gökhan Güvener. Düşünce Nakli. (19 Ağustos 2021). Alındığı Tarih: 19 Ağustos 2021. Alındığı Yer: | Arşiv Bağlantısı
  3. Wikipedia. Mind Uploading. (19 Ağustos 2021). Alındığı Tarih: 19 Ağustos 2021. Alındığı Yer: | Arşiv Bağlantısı
0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close