Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Begüm Özdal
Begüm Özdal
4,765 UP
Üye
1

Sağlıklı cilt için besinlerini nelerdir?

581 görüntülenme
Sağlıklı cilt için besinlerini nelerdir?
Sağlıklı cilt için besinlerini nelerdir?
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Atanur Yıldız
Atanur Yıldız
4,075 UP
Pratisyen Doktor (Emekli)

Cilde iyi gelen yiyecekler nelerdir?

Cilt güzelliğiniz görünümünüzde büyük farklar yaratır. Krem, serum ve maskeler cildinize yalnızca dışarıdan koruma sağlar. Güzel bir cildin sırrı her zaman sağlıklı ve iyi beslenmekten geçer. Peki, cilde iyi gelen yiyecekler nelerdir?

Cilde iyi gelen yiyecekler nelerdir?

Tüm Reklamları Kapat

Cildiniz, sağlığınız hakkında size bazı bilgiler verir. Kuru ya da yağlı cilt, sivilce ve akne problemleri, kırışıklık ve tahriş olmuş bir cilt aslında sağlığınızın zayıfladığının sinyallerini verir. Yetersiz beslenme, sağlıksız gıdalar tüketmek, vitamin eksikliği gibi nedenlerden dolayı metabolizmanız zarar görür. Sağlıksız bir diyet fazla kilo, karaciğer, kalp gibi organlarınıza zarar verirken bir yandan da cildinizin zarar görmesine neden olur.

CİLDE İYİ GELEN BESİNLER

Vücudunuzun ihtiyacı olan tüm besinler cildinizi korumaya, güçlendirmeye ve zamana karşı meydan okumanızı sağlar. Kolejen arttıran, cilt hücrelerini yenileyen ve yaşlanmayı geciktiren yiyecekler size hem sağlığınızı hem de güzelliğinizi sunar. İşte sağlıklı, pürüzsüz ve genç bir cilt için diyetinizde olması gereken bazı yiyecekler…

OMEGA-3 YAĞ ASİTLERİ

Tüm Reklamları Kapat

Cildinizde kuruluk, pul pul dökülme ve siyah noktalarda artışın nedeni Omega-3 yağ asitlerinin eksikliğinden kaynaklanabilir. Yağ asitleri özellikle cildinizin nem ihtiyacını karşılar, cildi yapılandırır.

Omega-3 şu besinlerde yer alır: Somon, hamsi, uskumru, ceviz, fındık, badem, soya fasulyesi, kuru fasulye, brokoli ve nohut

C VİTAMİNİ

Cildin yaşlanma sürecini yavaşlatır, kolajen üretimini destekler ve cildin esneklik kazanmasına yardımcı olur. Daha aydınlık, sıkı ve pürüzsüz bir cilt için C vitamini içeren yiyeceklere beslenmenizde yer vermeniz gerekir.

C vitamininin bulunduğu bazı besinler: Maydanoz, brokoli, turp, yeşil ve kırmızı dolmalık biber, kivi, kavun, mandalina, portakal ve kırmızılahana.

***

Cilde iyi gelmeyen besinlerden de uzak durmalıyız…

Besinler cilt sağlığımızın olmazsa olmazlarıdır. Yediğimiz her şey adeta cildimize yansır. Dışarıdan yapılan bakımlar, takviyeler iyi beslenilmediği sürece yetersiz kalabilir. Sağlıklı ve düzenli bir beslenme cilt güzelliğin anahtarıdır. Peki, cilde iyi gelmeyen besinler nelerdir? İşte cilde zarar veren yiyecekler…

Cildimiz çevresel faktörler, kozmetik ürünler ve beslenmeden dolayı zarar görebilir. Özellikle yazın güneş ışınlarına aşırı maruz kalmak, rüzgâr ve bazı kötü alışkanlıkların verdiği zararı, cilt onarmakta zorlanabilir. Herkes pürüzsüz ve ışıl ışıl bir cilde sahip olmak ister ve pek çoğumuz bazı kişilerin cildinin güzelliğine anlam veremeyebiliriz. Ancak genetik faktörlerin yanı sıra düzenli beslenme ve sağlıklı bir yaşam, cildin sıkı, pürüzsüz ve daha genç olmasını sağlar.

İyi bir cilde sahip olmak için sağlıklı besinler tüketmek ve düzenli bir cilt bakımı rutini yapmak cildinizi hem içerden hem dışardan besler. Tüketilen besinler cildin yenilenmesinin ve kolejen üretiminin artmasını sağlarken bakım ise cildinizi sivilce ve siyah noktalardan arındırmanıza ve en önemlisi hijyeni sağlar. Böylelikle sıkı gözenekler ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak kaçınılmaz olabilir. Bazı besinler hem cilt güzelliğimize hem de vücut sağlığımıza destek olur. Ancak bazı besinler ise tam tersi güzelliğimizi ve bedenimize ciddi zararlar verebilir.

Tüm Reklamları Kapat

İŞTE O CİLDE İYİ GELMEYEN BESİNLER

ŞEKER VE ŞEKER İÇEREN YİYECEK VE İÇECEKLERDEN UZAK DURUN

Ülkemizde şeker ve tuz tüketimi oldukça fazladır. İnce rafine ya da ilave formda şeker cildinizin zarar görmesine neden olan bir gıdadır. Çok fazla tüketildiğinde cildinizde sivilce oluşumuna neden olabilir. Mümkün olduğu kadar az tüketmeniz, hatta hayatınızdan tamamen çıkarmanız sizin yararınıza olacaktır.

Tüm Reklamları Kapat

FAST FOOD YİYECEKLER DE CİLDİMİZE ZARALIDIR

Cildin zarar görmesini sağlayan Fast Food yiyecekler pek çok zararlı malzemelerle doludur. Trans yağ, doymuş yağlar ve gıda boyası ve çeşitli kimyasallarla lezzetlendirilmiş sağlıksız yiyeceklerdir. Erkenden yaşlanma, ciltte kuruluk ve akne sorunlarının yaşanmasına neden olabilir.

***

Tabi güzel bir cilde sahip olmak için doğal ve sağlıklı beslenmenin yanı sıra sağlığımıza zararlı sigara ve alkol gibi maddelerden de uzak durmalıyız.

Tüm Reklamları Kapat

Ayrıca stres ve moral bozuklundan elden geldiğince uzak durmaya çalışmalıyız. Çünkü her türlü derdin altından stres çıkmaktadır. Atalarımız boşuna, “Duvarı nem, insanı gam yıkar” dememişlerdir.[1]

154 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Cilde Iyi Gelen Yiyecekler Nelerdir?. (17 Mart 2022). Alındığı Tarih: 17 Mart 2022. Alındığı Yer: www.sözcü.com.tr | Arşiv Bağlantısı
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close