Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Onat Taşatar
Onat Taşatar
1,090 UP
Üye
1

r/place subreddit'i hakkında ne gibi yorumlar yapabiliriz?

Gerek komüniteyle organize şekilde yapılan çizimler olsun gerek bireysel başlanıp devam ettirilen çizimler olsun (eğer mümkünse). Ve tabii ki diğer tüm permütasyonlar. Tuvalin zamana göre değişimi hakkında çok güzel psikolojik, sosyolojik ve evrimsel yorumlar yapılabileceğini düşünüyorum. Konu hakkında neler söyleyebiliriz?
2,068 görüntülenme
r/place subreddit'i hakkında ne gibi yorumlar yapabiliriz?
r/place subreddit'i hakkında ne gibi yorumlar yapabiliriz?
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Merve Arıcıbaşı
PhD Veterinary Sciences

Almanca'da "Wimmelbuch" saklı resim kitapları meşhurdur ve özellikle çocukların çok ilgisini çeker. Bu kanvas da irili ufaklı ikon ve logolarla her bakanın birşeyler bulabileceği bir Wimmelbuch'a dönmüş. Şuradan güzel incelenebiliyor: https://place-atlas.stefanocoding.me/?id=twn5bk

Katılımcıların, 300 yıl önce Amerikan topraklarının yerleşemi açıldığnda at arabaları ile yarışıp, herkesin tuttuğu yere bayrağını dikip kendi toprağı ilan etmesi gibi her yeni kanvasta milliyetlerine göre yer kapması katılanlar için heyecan verici gibi görünüyor ama seyreden olarak benim için cringe oldu.

Katılımcıların kendilerini ulusal kimlikleri üzerinden ifade etmeleri eylemin sanatsal içeriğini baltalıyor. Çoğunluk bayrağını döşeyip kendi ülkesinin neyle tanınmış olduğunu ikonlarla göstermiş. Oysa Star Wars'tan akıllarda kalan sahne olsun, klasik tablolar olsun daha anlamlıydı. Bununla birlikte klasik tabloların birebir piksel arta geçirilmesi pekala bir yazılımla da halledilebilir birşey. Bu anlamda "void" gibi eserlere adeta bir kutu dolusu boya döken ve kanvası abstraktlaştıran gruplar en klasıydı. XQC'nin ellerine sağlık. Asıl sanat insanlar planından, programından saptığında ortaya çıkmaya başladı. Tabi ki sonunda beyaza mahkum kalıp improvozasyona dönüşen sonu etkinliğn en güzel kısmıydı kanımca.

Tüm Reklamları Kapat

Time relapse'te bakıldığında animasyona dönüşen Griefed CS:Go Logo (pozisyon 21x118) benim favorim. Katılımcılar toplanıp plan yapıyorsa animasyon planlasalar daha etkileyici olur bence.

Yanyana olan Yunan e Türk Chad memelernin iletişimi ve Türk meme'in üzerine Void'in boysı dökülünce Yunan Chad'na gözyaşı çizilmesi: https://www.reddit.com/r/place/comments/tv4g0w/greek_man_cries_for_his_turkish_brother_which_was/

Barış Manço'nun portresindeki barış işaretinin başka piksel artlar ile dolması ve ahenk içinde olması.

Bir mağra resminden alıntılanan ilk el ✋ (pozisyon 1036 x 1478).

Tüm Reklamları Kapat

Kültürlerine uzak kaldığm, fazla bilmediğim için Meksika gibi Sentral Amerika ülkelerinin alanları benim en beğendiklerim oldu.

Fazla bilgisayar oyunu oynamadığım için bir çok oyun karakteri ikonunu ve logoyu tanıyamadım.

223 görüntülenme
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Yusuf İğın
H. sapiens

Ben şahsen popüler internet gündemindeki ve lokal platform kullanıcılarının ortak gündemindeki birçok şeyi gördüm. Örneğin bizim için bir değer olan Atatürk ve Türk bayrağı, yanında güzel bir İstanbul çizimiyle Türklerdeki popüler algıyı yansıttı. Benzeri diğer halklar için, farklı semboller için de geçerli.

Ayrıca insanların ortaklaşa hareket etmesiyle çok başarılı işler yapabileceği de ortaya kondu.

Tüm Reklamları Kapat

109 görüntülenme
0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close