Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
6

Okulda öğrendiğimiz bilgiler gerçekten gerekli mi?

okulda bir sürü bilgi öğreniyoruz ve bu bilgiler üniversite sınavında sınanıyor ancak çoğu öğrenci ilgi alanı ve ilerdeki olmak istediği mesleği için hiç bir şey ifade etmiyor çoğu kişide aynı fikirde ancak o zaman niye bunu değiştirmek için hiçbir şey yapılmıyor?
460 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Emir Bayar
Emir Bayar
62K UP
Evrim alanında araştırmacı

Hayır hiç de gerekli değil. İlkokul kaynaşma sosyalleşme ve temel bilgiler için güzel. Ortaokul ve lise tamamen kişinin ilgi alanından bağımsız öğretilen bilgiler. Bir alana ilgi yoksa da sınavdan yüksek almak için öğrenilip sonra unutuluyor. Ben ortaokul ve liseyi yüksek notlarla bitirdim ama öğrendiğim bilgilerin çoğunu hatırlamıyorum biyolojide olanlar hariç o da ilgi duyduğumdan. Bunların değişmeme sebebi artık eğitimin eğitim için değil bir ekonomik alan olduğundan. Biyoloji test kitabı, coğrafya test kitabı, matematik test kitabı, matematik x konusu test kitabı y konusu test kitabı, denemeler fasiküller derken gidiyor böyle. Eğitim sistemi gerçekten güzel bir hale gelseydi bunların hiçbiri olmazdı ve bunları yapanlar büyük para kaybederdi. Güzel bir eğitim sistemi hayalim herkesin ilgi alanını öğrenmek ve ona göre özel sınıflara verip ilgi çekici bir şekilde yararlı bilgiler öğretmek.

3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Çağanalp Sarıkaya
Zevk için günde 5-6 saate kadar bir şeyler öğreniyorum.

Bence gerekli değil çünkü kişi kendi istediği konuyu aklında tutar diğerlerini sınavlardan sonra unutur. Kendi istediği konuyu da kendisi merak edip öğrenir zaten. Mesela benim kendi istediğim konu fizik ve bunu okulda değil evde daha ileri seviye daha detaylı öğreniyorum.

Eğitim sisteminde eksik olanı anlatacağım. Ben 8. Sınıf BİLSEM (Bilim ve Sanat Merkezi) öğrencisiyim. Burada Destek seviyesinde bilseme alıştırılıyor.BYF (Bireysel Yetenekleri Farketme) seviyesinde rastgele seçilen dersleri görüyoruz. ÖYG (Özel Yetenekleri Geliştirme) seviyesinde istediğimiz en fazla 4 dersi seçiyoruz ve onları çok ayrıntılı ve okuldan daha ileri seviye görüyoruz. Ben fizik, biyoloji, bilgisayar ve matematik derslerini seçtim. Şuan ÖYG seviyesindeyim.

Benim eksik dediğim şey de böyle bir sistem. Neden bu sisten okulda yok?

Tüm Reklamları Kapat

Ve bilsem için hiç soru bankası gibi şeyler yok zaten kimse almazdı ve yayıncı zarara girerdi. Sadece bilsem sınavına hazırlık kitapları var ve daha bilsemin içinden o kitaplar yararlı diyen kimseyi görmedim. Bilseme 140 IQ üstü girebiliyor ve sınav 7 yaşında yani beyin gelişimi tamamlanmış oluyor. Zaten Bilsem sınavına hazırlık kitabını çözünce çok kısa sürede birden IQ seviyesinde patlama olup 140 IQ'yu geçemez.

Bilsemdeki biyoloji öğretmenim de öğrencileri notlarla değerlendirmeyi sevmediği için bilsemde öğretmenlik yaptığını söyledi. Onunla aynı görüşteyim. (Bilsemde yazılılar gibi sınavlar yok)

4
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close