Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Halil Yalçın
Halil Yalçın
3,670 UP
Üye
3

Kütüphane ders çalışmak nasıl bir şart var, ya da bir şart var mı?

Kütüphane kültürüm hiç yok, ders çalışmak için gitmek istiyorum da biraz çekiniyorum. Oraya gidebilmek için bir şart var mı yoksa herkes direkt gidip oturup ders çalışabilir mi? 😊
896 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
3 Cevap
Gökdeniz Sağlam
Araştırmacı Yazar

Özel bir kuruma veyahut Üniversite'ye ait değilse özellikle de Belediye'ye ait ise çoğunlukla üyelik bile gerekmeden kütüphaneye gidip herhangiboş bulduğun bir yerde çalışabilir. Sunduğu imkanlardan yararlanabilirsin, yaşadığım şehirdeki tek Belediye kütüphanesi üyelik sistemi kullanmıyor. Gidip istediğin şekilde kitap alıp eve getirebilir, istediğin zaman geri götürebilirsin [Yerel halk pek okuma yazmaya hevesli olmadığı için kütüphanede kayıt sistemi bulunmuyor]

Kurumsal kütüphanelerde ise kütüphane kartı zorunlu oluyor, o kart ile ödünç kitap alabiliyor. Bilgisayar tarzı donanımlara kullanmana izin veriliyor. Üniversite ise, hepsinin girişte öğrenci kartı kontrol sistemi bulunuyor, yine aynı şekilde tüm imkanlardan yararlanabilirsin ancak ödünç almak istersen öğrenci kartı hariç, tutanak tarzı bir şey verebiliyorlar her Üniversite Kütüphanesi yapmıyor ama o tutanak olayını.

Tüm Reklamları Kapat

11
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Yusuf Taha Budak
2 yıldır profesyonel kütüphane sakiniyim

Şu anda bu gönderiyi bir kütüphanede sınava çalışırken verdiğim kısa bir molada cevaplıyorum. Şu anda 8 saatlik bir ders programının sonunda kalan 2 saatlik bir ders programım için enerji toplamaya çalışıyorum.

Genel olarak kütüphaneler yerel ve belediyeye ait olması durumunda neredeyse hiçbir üyelik istemeden dışarı çıkartmadan kitap okuma ve kütüphane içi masa vb. sistemleri kullanmaya izin veriyor. Utanmanı gerektiren bir durum yok herkes o kütüphanelere ilk gittiğinde hatalar yapabiliyor ki bu normaldir. 2 yıldan fazladır günümün 12-13 saati kütüphanelerde geçen biri olarak her kütüphanenin farklı bir kültürü var. Bu kültürü oluşturanlarda aslında bizleriz biz ve bizden önce gelen kütüphane sakinleri. Kullandığım kütüphane ortalama 5 yıldır açık ve her sene gelen kişilerin kazandığını varsayarsak eğer 5 kuşaklık bir kültür aslında bu kültürün bizlere geçmesini sağlayan ise mezuna kalanlar ve uzun süreli (bazı sınavlar 2 yılda bir yapılıyormuş) sınavlara hazırlananlar. Örnek vermek gerekirse bazıları girişte sıra olunmasını beklerken bazıları rastgele düzende giriş yaptırabiliyor (Yoğun veya sabah ilk giriş saatlerinde) Bu tarz kütüphane kültürlerine (Kültür diyorum çünkü kütüphanelerin genel olarak kuralları ses yapma, içeride yiyecek içecek tüketme ve eşyalara -kitaplara- zarar verme şeklinde) gittiğinde ilk günden alışırsın.

Kütüphaneye gitmek elbette zorunlu değil ancak sessiz bir ortam ve çevrende çalışan insanları görmek kişiyi oldukça motive ediyor.

Tüm Reklamları Kapat

5
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Muhammed Faruk Menek
Kütüphane müptelasıyım

Kütüphane ile ilgili ilk başlarda benim de garip bir kanım var idi (oralara girmiyeyim)

Kütüphaneye çalışan da gidiyor masaya oturuyor çalışmayan da gidiyor ve oturuyor hiç bir kriter yok gidip bir kitap alıp okuman bile yeterli sana önerim şudur ki bir kitap al herhangi bir kitap geç masaya etrafını gözlemle kim ne yapıyor nasıl yapıyor ne zaman mola veriyor mola veriyor mu gözlemle konuş oradakiler ile yavaş yavaş ısınacaksındır ve sonra bağımlı olabilirsin 😉 ben banka çalışanlarının gelip evrak düzenlediği i bile gördüm...

Tüm Reklamları Kapat

2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close