Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Yusuf 266
Yusuf 266
36K UP
Üye
3

Kısırlaştırılan hayvanlar üreyemedikleri için mutsuz olurlar mı?

1,695 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Club Vet
Club Vet
1,340 UP
Hayvan Hastanesi

Hayvan Kısırlaştırmak Etik midir?

Herkesin yaşam şartları ve peti ile olan bağı farklı olduğu gibi bu sorunun cevabı herkes için değişkenlik gösterir. Bazı olur dersiniz kedimin üreme arzusunu elinden almaya hakkım yok, sonra bir bakarsınız ki kediniz mutsuz, siz mutsuz, yavruları olmuş onlara bakmak güç, belki verecek kimse bulamadınız sorunlar büyümüş ve içinden çıkamaz bir hal almış. Onun hayatı boyunca acı çekmesini neden isteyesiniz bir düşünün. Evde bakmayı planladığınız bir hayvanın sizin bir yavrunuz gibi olduğunu düşünürseniz, kısırlaştırma işleminin onu birçok kanser hastalığına karşı daha dirençli olmasını sağlayarak sağlıklı,mutlu ve daha uzun ömürlü bir yaşamın kapısını açacağını unutmayın. Bunun yanında her kedi ve köpek türünün devamlılığı açısından doğal dengeyi bozmamak adına sokak hayvanlarının kısırlaştırma işlemi devlet kontrolüyle yapılmalıdır.

149 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Hüseyin Burak. Kedi / Köpek Kisirlaştirmak Sağlikli Mi? Doğru Mu?. (9 Aralık 2021). Alındığı Tarih: 9 Şubat 2022. Alındığı Yer: ClubVet | Arşiv Bağlantısı
2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Hasan Acar
Hasan Acar
1,205 UP
Konuyu daha önce araştırdım.

Çok ciddi hastalık riskinin artması açısından erkek köpekleri kısırlaştırmanın maliyeti, faydalarından çok daha fazla olabilir. Daha sonra, bu veterinerlik materyalini temel alan, ancak diğer bazı ek hususları içeren makale, rutin hayvan kısırlaştırmaya yönelik bazı olası etik yaklaşımlardan geçmektedir. Bu etik yaklaşımlar, rutin kısırlaştırmaya karşı farklı derecelerde endişe veya muhalefet sunar . Son olarak, bu etik araştırmaya dayalı olarak, rutin kısırlaştırmanın, en azından serbest dolaşımda olmayan evcil hayvanlar söz konusu olduğunda, önemli etik sorular ortaya çıkardığı ve bazı etik perspektiflerden bakıldığında oldukça sorunlu göründüğü ileri sürülmektedir.

[1]

Tüm Reklamları Kapat

291 görüntülenme

Kaynaklar

  1. C. Palmer, et al. (2015). Inconvenient Desires: Should We Routinely Neuter Companion Animals?. Anthrozoös. doi: 10.2752/175303712X13353430377255. | Arşiv Bağlantısı
1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close