Internette her yerde görüyorum da kapali gözü ovusturmak ya da kaşımak falan cok zararli ve gözümüzü kaybetmeye bile ilerleyebilirmis. Gerçekten bu doğru mu ya?
Kardeşim sürekli gözlerini ovarak korneasına zarar verdiği için artık bir astigmat hastası. Adam bakar bakmaz çok mu ovuyorsun gözlerini diye sormuştu. Bu çok ilerlerse delinmeye kadar gidebilirmiş. Ayrıca keratokonus denilen hastalığı tetikleme gibi bir etkisi de var. [1] Yani ovmak göz için çok zararlı.
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.