Evet. Çünkü evrim bir bilinç tarafından yönetilen bir mekanizma değil, rastgele gerçekleşen bir doğa yasasıdır. Yani evrim sonucu ortaya çıkan sonuçlar kesin iyi olacak veya kesin kötü olacak diyemeyiz. Eğer kötü bir sonucu olur ve tür içinde bu sonuç yeterince yayılırsa türün soyunu tüketebilir.
Tabi kötü bir özelliğin popilasyonda yayılabilmesi zordur ama mutasyonun kötü yanının ortaya çıkması başka bir olaya bağlıysa (mesela sadece soğuk havalarda büyük bir dezavantaj sağlıyorsa) o olay gerçekleşene kadar popilasyona yayılıp olay gerçekleştiğinde türü yok edebilir.
Ancak bunun canlılığı tamamen yok etmesi çok olası değil gibi. Çünkü canlılar çok farklı ortamlarda yaşayıp evrimleştiği için genelde geçirdikleri mutasyonlar birbirinden çok farklı oluyor. Yani bütün canlılığı aynı anda yok oluşa sürüklemesi çok olası değil gibi.