Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Noah N
Üye
3

evrende ki diğer uygarlıklar bizi göremezden mi geliyor?

evrende başka uygarlıklar varsa muhtemelen bir çoğu insandan daha gelişmiş bir medeniyete sahiptir ve mantık olarak gelişmiş medeniyetler evrenin oluşumunda ilk oluşan yaşanılabilir gezegenlerde olması gerek lakin insan yeterince gelişemediği için henüz bir temas sağlanamadı ama bir yerde onların gelip bizimle bir iletişim kurmaları gerekmez mi?
360 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
İlhan Taşlı
Uzay Bilimleri Takipçisi

Evrende var olan öte gezegenlerde canlılık olabilir, hatta bunların içinde medeniyet kurabilmiş kadar zeki canlılarda mümkündür. Bu zeki canlıların içinde bir türün, bizden daha ileri gidebilmiş ve muhteşem teknolojiye sahip olduklarını düşünelim. Sorun şu, nasıl iletişim kuracağız? Bu günkü teknoloji ile en yakın yıldız olan Proksima'ya gidişimiz tam 160 bin yıl sürerdi. Hadi ışık hızında gemi yaptık ki bu imkansız yaklaşık 4 yıl. Yaklaşık 130 yıldır uzaya ışık hızında radyo sinyalimiz yayılıyor, galaksimizi 7 metre çapında bir daire olarak düşünürseniz merkezde 1 cm'lik bilyenin çapı kadar yol kat etmiş.

Bu muhteşem canlıların, solucan deliği oluşturabilme ve istedikleri yere gidebilme teknolojisine sahip olduğunu düşünsek bile, bizlerin hangi galaksi süper kümesinin, hangi kümesinin, hangi yerel grubunun, hangi üyesinin, hangi sarmalının, hangi yıldız kümesinin, hangi yıldız sisteminde olduğunu nereden bilecekler? Bu dünya okyanuslarında farklı bir özelliğe sahip tek bir su damlasını bulmaktan milyarlarca kat daha zor. [1]

Tüm Reklamları Kapat

Kaynaklar

  1. bebarbilim. Evrenin Akılalmaz Büyüklüğü! - Bebarbilim. (10 Ocak 2021). Alındığı Tarih: 2 Mayıs 2023. Alındığı Yer: bebarbilim | Arşiv Bağlantısı
4
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Kevser Fidanboy
Kevser Fidanboy
3,829 UP
Konuya ilişkin araştırma yaptım

Bu soru bilim cemiasında üzerinde oldukça düşünülmüş,tartışılmış bir konudur.Tabi ki uzaylıların varlığına dair elimizde herhangi bir kanıt yok ama bu var olmayacağı anlamına gelmez.Bu yüzden de sadece teoride kalsa da birkaç bilim insanından oluşan bir topluluk bu konuda fikirlerini öne sürmüş ve bugünki Fermi Paradoksunu oluşturmuşlardır.(Enrico Fermi) Öne sürülen savları burada uzun uzun anlatmak yerine video ismini kaynaklara yazıyorum.

Fermi Paradoksu(1/2)- Nerede Tüm bu uzaylılar?

Fermi Paradoksu(2/2)-Çözümler ve Fikirler-Nerede Tüm Bu Uzaylılar?[1][1]

Tüm Reklamları Kapat

1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close