Kaynak istiyor
Elma hücrelerinin ölümü mantar enzimlerinin doğrudan bir sonucu mudur, yoksa bitkinin kendi savunma amaçlı intihar mekanizması mıdır?
Bitki nekrozu hakkında araştırdığım güncel makalelerde bu konuda herhangi bir çalışma bulamadım. Olanlarda bu mekanizmayı açıklayamıyor. Elbette bitki fizyolojisi konusunda bildiklerimiz şuan bile çok sınırlı fakat bu konuyu oldukça merak ettim.
Elma hücrelerinin ölümü mantar enzimlerinin doğrudan bir sonucu mudur, yoksa bitkinin kendi savunma amaçlı intihar mekanizması mıdır?
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverlerin ortak çabası ve öz denetimiyle yürüyen özgür bir ortam. Evrim Ağacı'nın yayımladığı makalelerin aksine, bu platformdaki soru ve cevapların içeriğini veya doğruluğunu Evrim Ağacı yönetimi denetlemiyor. Evrim Ağacı, burada yayımlanan cevapları desteklemez ve doğruluklarını garanti etmez. Doğru olmadığını düşündüğün cevapları denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru cevapları kaynaklarıyla yazabilir ve oylarınla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsin.