Açıkçası bunu bir fizikçinin çok daha iyi açıklayacağını düşünüyorum, teknik detaylarına çok hakim olduğumu söyleyemem. Ancak yaptığım araştırmalara göre halen New Mexico Üniversitesi, Wolfram Alpha, Nobel Ödülleri Resmi Sayfası bu kuvvetleri halen 4 adet olarak saymaktadır.
Ancak 1979 yılında Fizik alanında Nobel Ödülü alan "Elektrozayıf Teorisi", bunlardan ikisi olan elektromanyetik kuvvet ile zayıf nükleer kuvveti birbirine matematiksel olarak bağlayabilmiştir. Açıkçası bu bağlama, temel kuvvetlerin sayısının 4'ten az olduğu anlamına gelmiyor, bunların birbirine matematiksel olarak bağlanabileceği anlamına geliyor. Zaten fiziğin amacı da "Büyük Birleşik Teori" olarak adlandırılabilecek olan, bu 4 kuvveti birbirine matematiksel olarak bağlayabilen bir kuram geliştirme üzerine kuruludur son dönemlerde. Bu gerçekleşse bile, tek bir kuvvetten değil, 4 kuvvetten bahsedeceğiz; ancak tek bir teoriyle bunları birbirine bağlayabileceğiz.
Yani burada gördüğümüz yine doğa gerçekleri ile teoriler arasındaki ilişkidir. Doğa gerçekleri, teorilerden bağımsız olarak vardırlar, teoriler onları birbirine bağlayan ilişkiler ve açıklamalardır.