Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Fuad Abdullayev
Üye
19

EA Akademi, bana hangi seviyede bilim öğretiyor?

Merhabalar, ben 13 yaşındayım, Bilime merakım var ve kendimi geliştirmek istiyorum(özellikle de bioloji, kimya ve fizik). Bü yüzden EA akademideki makaleleri okumaya başliyicam ve sorum şu; bu makaleler beni hangi seviyede geliştirir?
1,906 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
3 Cevap
Çağrı Mert Bakırcı
Evrim Ağacı Kurucusu

Bunu cevaplamak biraz zor çünkü çok EA Akademi'de çok farklı seviyelerde makaleler var. Henüz bu makaleleri "eğitim seviyesi" bakımından sınıflandırmadık; şu anda sadece "konu" bakımından sınıflandırılmış hâldeler.

Ancak genellikle seviye olarak "üniversite seviyesindeki bilgilerin herkes tarafından anlaşılacak bir dille anlatılması" gibi bir gayrıresmî politika takip ediyoruz. Ama bazı yazılarımız rahatlıkla yüksek lisans ve doktora seviyesine çıkıyor, bazı yazılarımız rahatlıkla lise ve ortaokul seviyesine iniyor (bunların her ikisi de görece azınlıkta tabii).

İsabetlilik ve güncellik konusundaysa Türkiye'de bulabileceğiniz en isabetli ve güncel bilim içeriklerini üretmek bizim önceliğimiz ve bu konuda elimizden geleni ardımıza koymuyoruz. Yaptıklarımız ve başardıklarımız bugüne kadar birçok lisansüstü tezine ve kitaba konu oldu ve olmaya devam ediyor. Tabii ki takdir okuyucunun.

Tüm Reklamları Kapat

416 görüntülenme
Bu cevabın içeriği ve doğruluğu, Evrim Ağacı editörleri tarafından kontrol edilmiş ve onaylanmıştır.
45
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Yiğit Kulaoğlu
Düşünür ve araştırmacı lise Öğrencisi

Emin ol okulda öğretilenlerden çok daha fazlasını öğrenebilirsin yazarak çalışırsan. Hatta tarih kısmında çok sık "Hey, okulda yanlış öğretiyorlar" diyeceksin. Ama dediğim gibi yazarak çalışırsan aklında kalır. Yoksa, şuan okuduğun bir yazıyı akşama unutursun. Hepsini yazma tabii ama ilgini çeken şeyleri yazmanı tavsiye ederim.

Burda da mı diyeceksin ama: Derslerine odaklan, sınavda burada çıkanlar çıkmayacak. Derslerde sana sadece LGS'de çıkacak şeyler öğretiliyor. Ama yine de molalarında buraya bak. Ben senin yaşındayken tanısaydım burasını işler çok farklı olurdu. Şöyle bakmaya başlıyacaksın: Okuldakilerde ne?! Hiç birşey öğretmiyorlar ki. Ufak ve biraz uzatılmış genel kültür sorusu bunlar. Ama asla çok şey öğrenmeye başlayınca bilmişlik yapma ortamlarda. Eğer öğretmeninin sahte veya yanlış bir bilgi verdiğinden eminsen hemen elini kaldır ya da böl ve hatasını söyle. Daha çok hikaye var ama kitap olur. Kısaca böyle.( Cidden kitap olur, yazmaya başladım da)

Bu arada sahte bilgiden kastım şunun gibiler: Fatih'in İstanbul fethi hep çok konuşulur, çok büyük bir şeydir. 1453... İstanbul'un fethi...

Tüm Reklamları Kapat

Aslında bunun gibi göz boyamalar safsatadan ibaret. Fatih, İstanbul'u 80.000 kişiyle 8.000 kişiye saldırdı, tabii ki fetheder. Şöyle diyebilirsin, peki öbürleri neden fethedememiş? Öbürleri de çok büyük değildi de ondan. Osmanlı abartıldığı kadar güçlü değildi. Noldu? Rönesans ve Fransız ihtilalinde ne oldu? ZORT. Dünya'nın gerisinde kaldı.

Celal Şengör'ün kitabında şöyle diyor: Timur ile Cengiz Han İstanbul'un fethinin çok büyük birşey olduğunun söylendiğini duysa biryerleriyle gülerlerdi.

Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
12
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Yalın İnce
Bilim Meraklısı

Evrim Ağacı akademi sizin için sadece makaleleri sınıflandırır. Bu yüzden orada Evrim Ağacı'nda yayınlanan makalelerin seviyesinde okuyacaksınız. Bence Evrim Ağacı'nda yayınlanan makaleler gayet detaylı ve fazlasıyla yeterli düzeyde. Zaten Evrim Ağacı editörleri çok yüzeysel makalelere izin vermiyor.

8
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close