Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Anonim
Anonim Üye
3

Dünya'da milyarlarca insan var mı?

Bir düşünsenize milyarlarca insan var; gerçekten var mı? Varsa hepsi nerede milyarlarca insan milyarlarca düşünce demek değil mi? Evet öyle ama bu düşüncelerin nerdeyse %80-90'ı aynıysa bu kadar düşünceye ve milyarlarca insana gerçekten var diyebilir miyiz?
593 görüntülenme
Dünya'da milyarlarca insan var mı?
Dünya'da milyarlarca insan var mı?
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Baki Yıldız
Baki Yıldız
57K UP
Kendi bilgilerim ve düşüncelerim

Öncelikle savından yola çıkarak insanların yüzde 80 i 90 ı aynı düşüncede ise bunlar aynı insan olmak zorunda mıdır? Tamamen aynı göz, aynı burun, aynı cins, aynı düşünce hatta atom yapısı bile bire bir aynı olan iki farklı insanın farklı konumlarda bulunması bile onları birbirinden ayrı yapar.

İnsanı sadece düşünce ile varlık gösteren bir yapı olarak düşünüyorsan rasyonel bir yaklaşım olmaz çünkü fiziksel olarak yaşayan varlıklarız sonuçta hacmimiz, ağırlığımız, göz rengimiz hepsi kişiden kişiye değişiyor.

Bununla birlikte senin savını doğru kabul edelim. 7.5 milyar insanın neredeyse her yüzde 30 u aynı düşünceleri paylaşıyor yani insanlığın yüzde 90 ı 3 kişiye tekabül ediyor geri kalan yüzde 10 luk kısım 750 milyon insanın düşünceleri birbirinden farklı olduğu için, dünyada 750.000.003 kişi var diyelim . Bu yüzde 30 luk 3 e ayrılmış 1 er insan olarak kabul ettiğimiz aynı düşüncelerdeki insan topluluğunu etkileyebilecek 750 milyon insan hala varken ve bildiğimiz insanoğlu bu kadar girift yapıda iken hala düşünceleri değiştirilebilecek milyarlarca insan var demektir. Yani 3 kişi olarak düşündüğümüz insanların fikirleri asla değişmez diye bir kuralın olmadığı için ve bu düşünceler değişebildiği gibi başka düşüncelere de yol açabileceği için potansiyel olarak milyarlarca insan var demektir.

Tüm Reklamları Kapat

3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Gürkan Özer
Bilim meraklısı

Sanırım demek istediğinizi anladım. Mesela herhangi bir hayvan türünü ele alalım. Bu türün her bireyi "aynı kalıpların" içinde düşünüyor, popülasyonun tümü tek bir canlının hücreleri gibi. Dünya üzerinde yaşayan bütün canlı türlerini tek bir insan gibi hayal edersek. Yani ayrı ayrı her canlı türü, bir kişiyi temsil ediyor. "Ölümün farkındalığına" sahip tek kişi, diğer kişilerden yani insanlardan(türlerden) farklı, eşsiz olacaktır. Sekiz milyar insanın bir çoğu, aynı kalıplar içerisinde düşünen kimselerdir ve onları diğer canlı türlerinden üstün kılan tek özelliği "ölümün farkındalığına" sahip olmaları olurdu. Fakat diğer azınlıktaki bazı insanların kalıpların dışında düşünebiliyor olması, onları eşsiz ve farklı kılıyor. Evet, sekiz milyar insan yok.

4
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close