Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Anonim
Anonim Üye
1

Daha önce yazdığım bir blog yazımda biraz değişiklikler yapıp içerik olarak paylaşılabilir mi?

407 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Çınar Civan
Evrim Ağacı Editörü

Evet, bu mümkün. Ancak bunun için yazınızın editör denetiminden geçmesi gerekiyor. Evrim Ağacı blog sistemindeki yazılar temel editör denetiminden geçmiyor. Evrim Ağacı blog sistemini kişisel blog yazılarınızı paylaşmak ve diğer kişilere ulaştırmak için kullanabilirsiniz. Evrim Ağacı makaleleri ise editöryal denetime tabi olan ve bilimselliği onaylanan içeriklerdir. Bu editöryal denetimi, sitedeki editörler sağlamaktadır. Bazı içerikler kontrolden sonra blog olarak yayımlanırken (duruma göre reddedilebilmesi de olasıdır) bazıları ise onaylanıp doğrudan makale sisteminde yayımlanmaktadır. Evrim Ağacı'nda yayımlanacak olan her makalenin Evrim Ağacı editörlerine ulaştırılması gerekmektedir. Aynı şekilde sizin de blog yazınızı Evrim Ağacı Yazılı İçerik Kuralları'na uygun hale getirdikten sonra bu sistem aracılığı ile editör denetimine göndermeniz gerekmektedir. Bunun için pilot içerik gönderme sistemini kullanıyoruz. Bu sayfaya birden fazla yerden ulaşmanız mümkün. Ben anasayfa üzerinden nasıl ulaşabileceğinizi göstereceğim.

Evrim Ağacı akışı üzerinden paylaşım yapmaya yarayan sistemi gösteren görsel.
Evrim Ağacı akışı üzerinden paylaşım yapmaya yarayan sistemi gösteren görsel.
Evrim Ağacı

Yukarıdaki görselde gösterdiğim yer üzerinden "yaz" seçeneğini seçtikten sonra "makale" seçeneğine gitmelisiniz. Burası sizi içerik ekleme sayfasına gönderecektir. Burada yazanları çok dikkatli bir şekilde okumalı ve iyice kavramalısınız. Eğer bu bölüm ile aklınıza takılanlar olursa bunları çekinmeden "[email protected]" e-posta adresine konuyu açıklayan bir e-posta göndererek iletebilirsiniz.

Her şeyden emin olduktan sonra gelen sayfa aracılığı ile içeriğinizi girmelisiniz. Zaten içerik ekleme panelinde belirtilse de burada özellikle şunu vurgulamak istiyorum: Eğer ki içeriğinizi başka bir editörde düzenlediyseniz (örneğin, Microsoft Word) "Ctrl+V" veya "Cmd+V" tuş kombinasyonu (yapıştır özelliği) ile içeriği Evrim Ağacı sistemine geçirmemelisiniz. Böyle yaptığınızda görünmeyen kaynak kodlarını da kopyalayabiliyorsunuz ve bu içerik için sıkıntı oluşturuyor. Bunun yerine içeriği "Ctrl+Shift+V" (ya da kullandığınız cihaza göre karşılığı) tuş kombinasyonu ile yapıştırmalısınız. Böyle yaptığınızda içerik salt (İng: "plain") bir şekilde yapıştırıyorsunuz ve sistem için sorun yaratmıyor. Bu şekilde yaptığınızda başlıkları, vurgulamaları ve diğer detayları yeniden ayarlamanız ve içeriği baştan sonra tekrar gözden geçirmeniz gerecektir. Bu sebeple içeriklerinizi Evrim Ağacı sistemi üzerinde yazmanızı ve başka bir yere (örneğin, Microsoft Word veya Google Docs) yedek almanızı öneriyoruz. Yazarlığınızın onaylanması durumunda "Yönetim Paneli" aracılığı ile içeriklerinizi taslak olarak kaydedebileceksiniz. Ek olarak: Taslak olarak kaydetme özelliğinin en yakın zamanda pilot içeriklere de gelmesi planlanıyor.

Tüm Reklamları Kapat

Bunu da tamamladıktan sonra sizden istenen bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurmalısınız. Burada vermiş olduğunuz bilgiler sadece editörler ve yönetim ekibi tarafından görünür olacaktır.

İçeriğinizi gönderdikten sonra hesabınıza kimliğinizdeki isminizi (doğum ismi) ve size ait olan bir profil fotoğrafınızı eklediğinizden emin olun. Evrim Ağacı sisteminde yazarlar ve editörler anonim kişiler olamaz. Kimliğinizin doğrulanabilir olması gerekmektedir.

İçeriğiniz incelemeye alınıp kontrol edildikten sonra size geri dönüş yapılacaktır. Bu süreçte e-posta adresinizi belirli periyotlarla kontrol etmenizi ve geri dönüş bildirimini beklemenizi öneriyoruz. Geri dönüş süresi, içerik sayısı ve editörlerin çalışma yoğunluğu durumuna göre değişecektir.

2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Bu soru yeni cevap alımına kapatılmıştır. Tekrar açılana kadar lütfen diğer soruları ziyaret ediniz.
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close