Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Anonim
Anonim Üye
3

Bir çoçuğun hayali arkadaşının belirtiklerine göre psikolojisi anlanabilir mi?

625 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
3 Cevap
Samet Balşak
Biyomühendislik okuyorum 13 yıl istanbulda yaşadım

Bir çocuğun hayali arkadaşı olması normal bir durumdur ve pek çok çocuk hayal gücünü kullanarak hayali arkadaşlar yaratabilir. Bu nedenle, bir çocuğun hayali arkadaşı olması, çocuğun psikolojisi hakkında doğrudan bir bilgi vermez.

Ancak, bir çocuğun hayali arkadaşının özellikleri ve davranışları, çocuğun zihninde nasıl bir dünya kurduğu hakkında fikir verebilir. Örneğin, hayali arkadaşı sürekli korkutucu veya endişe verici bir karaktere sahipse, çocuğun kaygı düzeyinin yüksek olabileceği düşünülebilir. Ya da hayali arkadaşı çok baskıcı ve eleştirici bir karakterse, çocuğun kendine olan güveni hakkında sorular ortaya çıkabilir.

Bu nedenle, hayali arkadaşlar çocukların yaratıcı dünyalarını yansıtan bir özellik olduğundan, çocukların hayal güçlerini desteklemek ve anlamak için faydalı olabilirler. Ancak, bir çocuğun davranışlarından kaynaklanan endişeler veya sorular varsa, bir uzmana danışmak yararlı olabilir.[1]

Tüm Reklamları Kapat

2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Helin Önen
Helin Önen
2,230 UP
Psikoloji ilgi alanım

Çocukların hayali arkadaşlarının olması çok normal bir durum olmakla birlikte, bizlere psikolojileri hakkında doğrudan bilgi vermese de dolaylı yoldan bilgi verebilir. Hayali arkadaşının özellikleri, kişiliği, davranışları ve çocuğun hayali arkadaşına karşı olan tutumu göz önünde bulundurularak tahminler yapılabilir. Ancak bu tahminler her zaman doğru çıkacak diye bir kaide yoktur. Örnek verecek olursak;

Olasılık 1 : Çocuk mutsuzken, hayali arkadaşının da mutsuz olduğunu canlandırarak kendisini bu şekilde avutabilir, kendi durumunda olan bir hayali arkadaş ona daha iyi gelebilir.

Olasılık 2: Çocuk mutsuzken, hayali arkadaşının mutlu olduğunu canlandırarak, arkadaşının onun ruh halini düzeltmesini sağlayabilir.

Tüm Reklamları Kapat

Yani çocuğun hayali arkadaşına bakıp psikolojisini, ruh halini yorumlamak genelde pek doğru olmaz. Ancak eğer bu kendi çocuğunuz ise ve çocuğunuzu yeteri kadar tanıyacak düzeyde olduğunuzun düşüncesindeyseniz, daha doğru tahminler yapma ihtimaliniz olabilir.

Çocuk kendi söylemek istediği şeyleri, hayali arkadaşı yoluyla size aktarmak da isteyebilir. Söylemeye cesaret edemediği veya onu endişe durumuna sokan küçük bir durumu size sanki hayali arkadaşı yapmış veya söylemiş gibi aktarabilir.

Çocuğunuz sizinle hayali arkadaşı ile ilgili konuşuyorsa , onu dinleyip psikolojisini anlamaya çalışmanızda fayda var.

2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Dilrbad .
Dilrbad .
35K UP
öğrenci

evet

hayali arkadaş çocuklar için normal bir durum olabilir ve büyüdükçe bu arkadaşa ihtiyaç duymazlar.

bu hayali arkadaş oyun oynarken onlara katılmak dışında bir şey yapmalarını veya yapmamalarının söylüyorsa bu psikolojik bir sorunun belirtisi olabilir.

Tüm Reklamları Kapat

aile içi şiddetten tutun genetik rahatsızlığa kadar çok farklı konu ile ilişkilendirilebilir.

mesela bu hayali arkadaş çocuğa ailesini bırakmasını onunla kaçıp gitmesini söylüyordur. bu durumda belki çocuk ailesinden uzaklaşmak istiyor ama tek başına bunu yapamayacağı için hayali arkadaşından yardım almaya çalışıyordur.

bunun için bir psikolog değerlendirmesi gerekir tabi.

umarım yardımcı olabilmişimdir.

1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close