Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Kayroxss 05
Kayroxss 05
50K UP
Üye 1 ay önce 4 Cevap
5

Arkadaşlar bilim kitapları okumayı seven biriyim ama çevresindekiler sırf hava olsun diyerek olduğumu sanıyor öyle olmadığını söylüyorum inanmıyor lar ne yapmalıyım?

İnatla hava olsun diye sanıyorlar
393 görüntülenme
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
4 Cevap
Görkem Bakırcı
Fen Bilimleri Öğretmeni 1 ay önce

Daha çok OKUMALISINIZ!

Çevrenizde sizi çekemeyen, sözleriyle motivasyonunuzu kırmaya çalışan bir çok insan olacaktır. Hiçbir zaman yapmayı keyif aldığınız işlerden geri durmayın. Bu hayatı bir kere yaşayacaksınız ve tekrarı yok. Özellik bilim gibi entelektüel bir faaliyetle ilgileniyorsanız, bilim kitapları okuyorsanız o tarz insanların gereksiz söylemleri sizi daha çok kamçılamalıdır.

Tüm Reklamları Kapat

Kaynaklar

  1. A. Ellis. İnsanlar Sizi Rahatsız Edemez – Sadece Onlara İzin Verirsiniz.
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
14
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Esat Kudret
Akıl yürütmeyi öğrenmeye çalışan bir öğretmenim. 1 ay önce

Kapsa ve Tebessüm Et!

En zor zamanlarda, en umulmadık durumlarda ve en beklenmedik koşullarda, bizlere yönelen her tür olumsuz ile başlayan görüş, düşünce, ifade veya tavra karşılık, gerçekten ve öfke ile kibirden arınmış, karşıdakini de kapsayan ve buna inandıran içten bir tebessüm bilgeliğin ilk alametidir.

Ancak bu tebessümün bedeli vardır. Çok çalışmak, ısrarla, inadına çok çalışmak ve anlatmanın en iyi yolunun yapmak olduğunu kanıtlayarak çalışmak.

Tüm Reklamları Kapat

Size bu eleştirileri yöneltenlerin veya size farklı bir rol biçenlerin hepsini de aynı kefeye ve düşman olarak koymak doğru değil. Nitekim yoz bir coğrafyada ve genel geçer tek hakikatin yozluk olduğunun dayatıldığı bir ekonomik ve siyasal sistemde yaşıyoruz.

Bazen değil ileriye bir adım atmak ve gelişip geliştirmek, yerinde sayarak fakat yozlaşmadan ve kirlenmeden saf ve temiz kalabilmek bile alkışı hak eder.

O arkadaşlar arkadaş ve düşman değil. Görmüyorlar ise göstermek, bilmiyorlar ise öğretmek, anlamıyorlar ise anlatmak arkadaş olmanın, sorunu gören açısından ve bir görev olarak ilk işi olmalıdır. Yani sizin sevgili dost.

Hem de hiçbir şeyi kanıtlama ihtiyacı duymadan, hiçbir savunma moduna girmeden ve gelen her eleştiriyi süzgecimizden geçirip, işe yarayanı içselleştirerek, işe yaramayanı çöpe atmaktan korkmayarak. Peşinizden geleceklerdir… Sevgiyle…

Kaynaklar

  1. Doğan Cüceloğlu. (1999). Savaşçı. Yayınevi: Sistem Yayıncılık. sf: 416.
6
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Fehime Bozkırlı
Öğrenciyim, edebiyat ile içli dışlıyım. 1 ay önce

Eğer gerçekten okumayı seviyorsan çevrendeki insanların ne dediği bence çok da umrunda olmamalı zaten. Ben de aynı şekilde çevremdeki insanlardan benzer tepkileri alabiliyorum, lakin bunları takmamayı öğrendim. Genelleme yapmış olmayayım fakat sana bunları söyleyen insanlar büyük ihtimalle ya hayatlarında ciddili kitap kapağı açmayan insanlardır ya da okumanın değerinin farkında değillerdir. Ayrıca zaten gerçekten hava olsun diye okusaydın şimdiye kadar çoktan okumayı bırakmış olurdun büyük ihtimalle çünkü kitap okumak sabır, istek ve ilgi gerektiren bir hobi. Sonuç olarak gerçekten severek kitap okuduğunu başkalarına inandırmaktan çok kendine kattığına odaklanmanın yeterli olduğunu düşünüyorum.[1]

Kaynaklar

  1. Stephen D. Krashen. The Power Of Reading. Alındığı Tarih: 7 Nisan 2025. Alındığı Yer: sdkrashen | Arşiv Bağlantısı
4
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Ayse B. Demirel
ben 1 ay önce

Ben olsaydım sizin yerinizde ne yapardım diye bi düşündüm havamı havanın kralı bende ya der kahkaha atar bu aralar şiir kitapları çok moda yakışırmı bana diye sorardım açıklama yerine dalgaya vurur geçerdim [1]

Kaynaklar

  1. Judy Carter. (Komedi, 2025). The Comedy Bıble. Not: Okumadım.
4
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close