Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Elif Türk
Üye
6

Adem ve Havva hikayesi gerçek olabilir mi?

Aklıma takıldı akraba evliliklerinin genetik bozukluğa sahip bireyler olma olasılığı yüksek adem ve Havva hikayesinde kardeşlerin evlenmesi sonucu insan nesli gelişir. Yani bu bı kanıt olabilir mi
1,856 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
3 Cevap
Emre Yuşan
Emre Yuşan
67K UP
Moleküler Biyoloji ve Genetik öğrencisiyim.

Bilimsel olarak insan türünün tek bir dişi ve tek bir erkekten gelmesi imkansızdır. Günümüzde yapılan kuzen-kuzen evliliklerde bile yaşanılan genetik bozuklukları ve hastalıkları düşünün ve şimdi onu kardeş-kardeş için düşünün. Kur'an ve diğer kutsal diye anılan kitaplarda bu konu ile alakalı, [1][1]bilimle uyuşan herhangi bir ibare de görülmemiştir. Her ne kadar bazı din adamları ve ilahiyatçılar bunun öyle olmadığını söylese bile Adem ile Havva bilimsel olarak ispatlanmamıştır. Bilim bize insanlık türünün hidrotermal volkanik bacalarda çeşitli elementler ve moleküllerin bir araya gelip bir yapı oluşturması ve daha sonrasında milyonlarca yıllık evrim ile oluştuğumuzu söyler. Bir din örnek verecek olursak; İslam ise Adem'in çamurun çeşitli evrelerinden aşama aşama yaratıldığını; Havva'nın ise Ademin kaburga kemiğinden yaratıldığını söyler. Bunlar bilimsel olarak kanıtlanabilecek şeyler değildir.

101 görüntülenme

Kaynaklar

  1. K. Demircan. Gerçek Adem: Ilk Insan Ne Zaman Yaşadı? » Kozan Demircan. (4 Temmuz 2017). Alındığı Tarih: 1 Mart 2023. Alındığı Yer: khosann | Arşiv Bağlantısı
3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Lu Ca
Lu Ca
31K UP
Konuyla ilgili

Adem dini inanışlara göre yaratılan ilk insandır. Halbuki modern bilim, bir çok farklı bilim sahasından gelen verilerle bir türün ilk üyesi diye bir şeyin olamayacağını kanıtlamıştır. Evrim seçilim baskılarıyla gerçekleşen birikimli ve süreğen bir süreçtir. Dolayısıyla Adem ve Havva'nın hikayesi gerçek olamaz, bu mümkün değil. Paylaştığım kaynak dışında, insanın evrimine yönelik kanıtlar için Evrim Ağacı'nın makale arşivine göz atmanızı öneririm. Sayfanın sol tarafında "EA Akademi" yazan bir sekme var. Ona tıkladığınızda yeni açılan sayfanın üst kısmında "Makale Arşivi" yazan bir diğer sekme göreceksiniz. Daha da derine inmek isterseniz her makalenin kaynak ve ileri okumalarını takip edebilirsiniz. İyi okumalar.

Kaynaklar

  1. D. Futuyma. (2017). Evolution. ISBN: 9781605356051. Yayınevi: Sinauer.
2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Oğuzhan Aydemir
Araştırmacı

[1][2]Homo Sapiensler olarak isimlendirilen bizim gibi insan ırkınını varoluş tarihi 200 bin yıl öncesine dayanmışken semavi kitaplarda adı geçen peygamberler sinsilesinden yola çıkarak ilk insan olduğununa inanılan Adem'e ulaşanlar en son m.ö. 4 bin yıl geriye gidebilmektedirler.

Oysa bizim gibi düşünen, yargılayıp sorgulayan, aklını çalıştırabilen insan ırkının oluşumu 200 bin yıl öncesine gidiyordu.

Kuran'da Adem ile ilgili kesin bir tarih verilmezken eski Ahit Tevrat'tan ve yeni Ahit İncil verilerinden yola çıkan Hiristiyan din bilimcileri dünyanın yaşınında ancak 15 bin yıl olduğunu iddia etmişlerdi.

Tüm Reklamları Kapat

Oysa evrenin oluşmasını sağlayan büyük patlama 14 milyar yıl önce, evrenin başlangıcından sonra devam eden oluşum sürecinde yaşadığımız yer küre 4.5 milyar yıl önce biçimlenmeye başlamıştı.

Dünyanın 4.5 milyar yıllık varlığında ilkel yaşam ise tahminen 3.5-3.8 milyar yıl önce oluşmaya başlamıştı.

Tevrat'ta ise dünyanın 6 günde yaratıldığı yazmakta !!!

Kuran Hud suresine göre yer ve gök 6 günde yaratılıyor. Fusilet 9,12'ye göre ise ilk baştan yaşadığımız yeryüzü 4 günde yaratılıyor, sonra Allah sis halinde olan göğe yöneliyor ve 2 günde evreni yaratıyor !!!

Tüm Reklamları Kapat

Kuran'da sayısı bilinmeyen binlerce peygamberin gelip geçtiğinden söz edilmesinden dolayı, adı geçen peygamberleri sürerek Ademe ulaşarak bir tarih çıkarmakta mümkün değildir.

[1][1]

Kaynaklar

  1. Yuval Noah Harari, et al. Hayvanlardan Tanrılara Sapiens.
2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close