Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Paylaşım Yap
Keşfet
Akış
İçerikler
Gündem
Gönderiler
Hastalık Dağılımı
Akciğer
Hayvan Davranışları
Paleontoloji
Koruma
Cinsellik
Jinekoloji
İnsan Türü
Uzay Görevleri
Kitap
Gaz
Güç
Doğum
Antarktika
Lipit
Saç
Hidrojen
Psikoterapi
Optik
Bebek Doğumu
Maske
Mantık Hatası
Kimyasal
Kanser
Hominid
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Size Özel
Makaleler
Esat Kudret
1 gün önce
İlişkiler Üzerine!
Zor ve bir o kadar türümüz adına hazin bir çağın tam göbeğindeyiz. İlişkilerimiz ne yazık ki üretemediği yerde sadece tüketiyor. Oysa ardılı yoğun bir emeğin ve alın terinin ta kendisi.
Bu nedenle karşıdaki ne denli yavan olursa olsun, emek ile var edilmiş bir ilişkiyi, karşıdakini somut veriler üzerinden düşman olarak tanımlanmadığımız sürece, salt onun iradesine bırakacak lüksümüz yoktur. Unutmayalım ki; çemberin dışına her ittiğimiz, çemberimizi genişletmenin önündeki aşılmaz birer engele dönüşür.
Bunu ne kendimize ne de değer verdiklerimize, dostlarımıza yapma hakkımız yok, yok, yok…
Biraz sabır, biraz daha emek ve ısrar, ısrar, ısrar dışında bir çıkış yolumuz da yok, yok, yok…
Bu değerin kıymetini, kaybetmeden de anlayabilecek donanımımız var elbet. Yeter ki doğru zamanda, doğru yere, doğru göz ilen bakabilelim…”Sorun sorunu görenindir” den kasıt budur…


0
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Kerem Aydın
Kerem Aydın
100K UP
3 saat önce
hatırlattığı zaman için çok sevdiğim bir eser, liseye yeni başladığımda popülerdi
9.2/10
(11 Kişi)
Puan Ver
Orjinal Adı : The Fault In Our Stars
İnceleme Yaz
Sonra Okuyacaklarıma Ekle
0
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Ufuk Derin
4 saat önce
Mississippi Üniversitesi'nden bir araştırma ekibi, insanların dedikodu konusu olmak ile tamamen görmezden gelinmek arasında hangisini tercih ettiklerini inceledi. Yaklaşık bin kişiyle yapılan beş deneyde, katılımcıların %64'ü olumlu dedikodu konusu olmayı kabul edilebilir bulurken, her üç kişiden biri ise olumlu dedikodulardan bile rahatsızlık duyduğunu belirtti. Araştırma, cinsiyet ve narsisizmin bu tercihlerde önemli faktörler olduğunu, erkeklerin ve narsisist eğilim gösteren kişilerin dışlanmaktansa kötü bile olsa dedikodu konusu olmayı daha çok tercih ettiğini ortaya koydu.
Bu gönderi Evrim Ağacı tarafından öne çıkarılmıştır.
0
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Ece Müker
Ece Müker
499K UP
4 saat önce
Büyük Hadron Çarpıştırıcısı’nda (LHC) çalışan fizikçiler, kurşun iyonlarını çarpıştırdıkları bir deney sırasında “kurşunu altına dönüştürmeyi” başardılar – üstelik bu tamamen tesadüfi bir şekilde gerçekleşti. Elbette bu durum simyacılık hikâyelerindeki gibi değil: burada bahsedilen şey, atom altı düzeyde çekirdek tepkimeleri sonucu çok kısa ömürlü altın izotoplarının ortaya çıkması.

Bu olay, LHC’de yapılan ağır iyon çarpışmalarının maddenin evrendeki ilk anlarına dair koşulları nasıl taklit edebildiğini ve yeni elementlerin oluşum süreçlerini nasıl daha iyi anlayabileceğimizi gösteriyor.

Ancak fizikçiler, bunun pratik anlamda altın üretmekle ilgisi olmadığını ve bu tür çekirdek reaksiyonlarının, maddenin temel doğasını anlamaya yönelik bilimsel araştırmalar için yapıldığını vurguluyor. Bu “kurşunu altına çevirme” olayı, fizik camiasında sembolik olarak heyecan uyandırsa da ekonomik veya endüstriyel bir karşılığı bulunmuyor.

Bu gönderi Evrim Ağacı tarafından öne çıkarılmıştır.
1
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Ece Müker
Ece Müker
499K UP
4 saat önce
Güney Kaliforniya’daki popüler sahil kasabası Santa Monica’da sincap nüfusu adeta patlama yaşadı. Yerel halk ve yetkililer, özellikle parklarda ve plajlara yakın alanlarda sayıları hızla artan sincapların hem çevre hem de halk sağlığı açısından sorun oluşturduğunu bildiriyor.

Sincaplar, turistlerin ve ziyaretçilerin besleme alışkanlıkları nedeniyle daha cesur hale gelirken, çöp kutularını karıştırmaları ve bazı durumlarda insanlara yaklaşmaları dikkat çekiyor. Uzmanlar, bu artışın ekosistemi bozabileceği ve potansiyel hastalık taşıyıcıları nedeniyle halk sağlığını tehdit edebileceği uyarısında bulunuyor.
Yetkililer, sincapları beslememeleri için halkı uyarıyor ve popülasyonu kontrol altına almak için çeşitli önlemler üzerinde çalışıyor.

Bu gönderi Evrim Ağacı tarafından öne çıkarılmıştır.
1
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Sismik Harita
6 saat önce
💥 3.5 - EGE DENIZI
🌐 Kandilli | 6.6km | 13 Mayıs 2025 Salı 11:19:21
Bu gönderi Evrim Ağacı tarafından öne çıkarılmıştır.
2
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla İçerik Göster
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close