bu konuda daha önce sorulmuş sorulara verilen cevaplar gayet yeterli.
https://evrimagaci.org/soru/insan-gozu-kac-megapiksel-19676
Temelde insan gözünün görüşü kamera gibi değildir. Bu sebeple insan gözünün mega pikselini ölçmenin bir yolu yoktur. Çünkü göz görmez, beyin görür. Beyine sinyaller sıralı gidip işlenmediğinden, daha önceki görüntü, hayal gücü gibi etmenler de devreye girerek görüntünün imgesi beyinde oluşturulur. Bu imge gözün gördüğünün aynısı değildir. Çoğu nesneler ya görülmüyor, ya da aşırı görülebiliyor. Bu yüzden görüntü bir fotoğraf gibi değil, beyindeki bir düşünce şeklinde oluşturulduğundan çözünürlüğü yoktur.
Bunun yanında gözdeki sinir hücrelerinin yoğunluğu ile aşağı yukarı bir sayı bulunabilir, ancak bence gerçekçi değildir.
30 yıllık gözlüklü yaşantımda şuna defalarca şahit oldum. Gözlüksüz gezdiğim otuzuncu dakikadan sonra gözüm, gözlüğü ilk çıkardığım durumdan daha net görüyor. Ancak bir süre sonra bunun bir illüzyon olduğunu ve beynimin bulanık şeyleri, gözlüklüymüş gibi net hayal ettiğini anladım. Çünkü beyin bir süre sonra insanların kıyafetleri, sesleri, yürümeleri ve nesneleri de gözlüklü gördüğündeki gibi algılamaya başlıyor ve sen dikkat etmez ve günlük yaşantına devam edersen onları net görüyormuş gibi algılıyorsun. Ama beynin o nesnelerin net hallerini bildiği için netmiş gibi algılıyor. Hatta bildiğin tabela ve pankartları okuyabildiğini sanarken, aynı boyut ve aynı mesafedeki bilmediğin şeyleri yazan pankart veya tabelaları okuyamıyorsun. Beyin çok ilginç bir organ. Ama bu bir başka videonun konusu bence.