Bilindigi uzere nesne isik hizina yakin hareket ederse zamanda gecmise dogru gider, oyleyse dolanik x ve y elektronu arasinda x elektronundan bilgi transferi basladiktan sonra verinin hizi isik hizina yaklastigi icin veri teslim tarihi gonderim tarihinden gecmiste olur boylece y elektronu herseyden haberdar olup Bell teoremini destekler.
Eğer ışık hızıyla ilgili verdiğiniz bilgi doğru olsaydı tamam, fakat bir nesne ışık hızına yaklaştıkça zamanda geriye gitmez; tam tersine ileri gider. Zamanda geriye gitme olayı teorik olarak ışık hızı aşılırsa gerçekleşir ki bu da mümkün değil.
0
0
Paylaş
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverlerin ortak çabası ve öz denetimiyle yürüyen özgür bir ortam. Evrim Ağacı'nın yayınladığı makalelerin aksine, bu platformdaki soru ve cevapların içeriğini veya doğruluğunu Evrim Ağacı yönetimi denetlemiyor. Evrim Ağacı, burada yayınlanan cevapları desteklemez ve doğruluklarını garanti etmez. Doğru olmadığını düşündüğün cevapları denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru cevapları kaynaklarıyla yazabilir ve oylarınla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsin.