Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
0

Aşkın ömrü var mıdır?

Pek çok web sitesinde ve haber kaynağında yer alan "Aşkın ömrü...yıldır/aydır" tarzında başlıklar var ancak bunu düzgünce açıklayan bir makale vs yok. Bu konuda yardımcı olacağınızı düşünüyorum.
1,875 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Saruhan Halıl Bayrak
Merak ettiğim konuları araştırırım

Daha önce başka bir sitede aşk ile ilgili bir yorum yazmıştım o yorumu buraya kopyalamak istedim bakalım siz ne düşüneceksiniz bu konuda.

Ben de İki kişi arasındaki ilişkiyi entropi ile açıklarım. Entropiyi kısaca açıklamam gerekirse; '' Kapalı olan sistemler ölüme mahkumdur fakat açık olan sistemler dışardan gelen güç sayesinde sonsuza kadar yaşamaya devam edebilir. '' derim. Ben de Aşkı kapalı bir sistem sevgiyi ise açık bir sistem olarak düşünürüm. Aşk 5 yıl 10 yıl sonra da bitebilir çift yaşlanıp cinsel isteğini ve gücünü yitirince de bitebilir ama elbet biter fakat çift arasındaki sevgi, birbirine olan güven ve saygı ile ikisi de ölene kadar devam eder.

Tüm Reklamları Kapat

199 görüntülenme
4
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Genç Mühendis
Genç Mühendis
262K UP
Düşünür

merhabalar Rümeysa Kesici

küçük bir araştırma yaptım ve kesin bir şekilde "3 yıl sonra aşk hormonları salgılanmaz, her aşkın ömrü max 3 yıldır" gibi bir ifadeyle karşılaşmadım. bu iddaa bir haber sitesinde yazılmış herkes de kaynak olarak orayı göstermiş. Türk haber siteleri clickbait çok fazla yaptığından burda yazanlara çok güvenmiyorum açıkcası. buradan sonra yazacaklarım herhangi bir kaynaktan bağımsız kendi şahsi düşüncelerimdir.

insan doğası hakkında bir karar veriliyorsa her türlü din, mezhep, manevi inançlar, eğitim seviyesi, maddi durumu, kültürü, coğrafyası, kişilik özellikleri gibi bir çok etmen göz önünde alınarak araştırma yapılması ve bütün bu veriler incelenerek bir sonuç verilmesi gerekir. bu haberin kaynağından okuyorum da hiç veriler nasıl toplanmış bir bilgi bile verilmemiş. yani insan doğasına mı ait yoksa bir kültüre özgü bir olay mı bunun farkını bilinmesi gerekir. ayrıca hiç uzmanlarca yazılmış bir yazı gibi de durmuyor.

Tüm Reklamları Kapat

ben 3 yıldan daha uzun süredir aşık olmuşluğum vardır :) soru başlığını okuyunca direk yanlış olduğunu düşünmüştüm zaten. şahsen ben aşkın sonsuza kadar sürebileceğini düşünüyorum. aşık olmak, aşkını yaşamak, aşık olduğun kişiye karşı davranışların tamamen sonradan öğrenilen bir tutumlardır. bir çifti düşünelim, bu çiftten biri sevmeyi beceremiyorsa, kendini değiştirmeyi reddediyorsa, sevdiği kişileri üzüyorsa bu ilişki yürümez ve bir süre sonra bu çift birbirlerine aşk duymazlar. eğer ki bu çift birbirlerinden beklentilerini güzel sağlıyorlarsa, kendilerini karşısındaki için değiştiriyorsa, karşısındakinin ihtiyacı olan sevgiyi veriyorsa elbette bu aşk hiç bitmez.

234 görüntülenme
4
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close