Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
1

Karanlığın içinde nasıl aydınlık kalınır?

Bulunduğum ortam gereği etrafım cahil, bilim düşmanı , yobaz insanlarla dolu. Bu ortamdan uzaklaşmak için en az 4-5 yıl geçmesi gerekiyor. Bu süreç esnasında aklıma saçma sapan, bilimle uzaktan yakından alakası olmayan fikirler empoze ediliyor. Bu süreçte bilim aşkımı kaybetmemek ve delirmemek için ne yapmalıyım?
333 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Muhammed  Musab Akdağ
Öğrenci,Okur,Bilim Sever

Merhaba, sanırım aynı durumdayız. Dur sana akrabalarımızla başımdan geçmiş olayları anlatayım da ne durumda olduğumu anla. Mesela bir gün dayım tişörtümün üzerinde Kemal Atatürk ün resmini gördü ve neden bu adamın resmi var senin üzerinde dedi ve tartışmaya başladık, amcamla her karşılaştığımda evrim ve islam ile ilgili kavga edercesine tartışıyoruz,nenem düğünlerde müzik çalınmasının günah olduğunu söylüyor kuzenim evrime inandığım için dalga geçiyor........

Daha aklıma gelmemiş bir sürü şey.

Tüm Reklamları Kapat

Ama ben bunlar karşısında sadece hedeflerimi ve yaşama amacımı düşünüyorum ve kendimi bu şekilde motive ediyorum.Bende Celal Şengör,İlber Ortaylı gibi akranlarım olsun isterdim ama çevremi değiştiremediğim için kendimi değiştiriyorum.

UMARIM YAŞAM AMACINI BULURSUN VE ÇEVRENİ BU KADAR KAFAYA TAKMAZSIN

1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Bora Menderes
Meraklı Bir Lise Öğrencisi

Merhabalar :)

İlk tavsiyem akrabalarınla çok dikleşmemen. Evet tartışmak bir seçenek fakat dediğine göre sen tartışsan bile üzerine çok baskı koyacaklar ve iyi bir tartışma olmayacak. Bu çocuk elden gidiyor falan deyip, kişiliğe ne ufaktan bir saldırı yapabilirler. O yüzden bu tartışmaların sana yararı olmayacak, aksine sinirleneceksin; ve akrabaların açık fikirli değillerse de onlar da bir şey kazanmayacak. Tarihte senin dediğini yaşayan bir sürü bilim insanı oldu ve bilim aşklarını tutmayı bildiler. Sen de bilimden zevk almayı öğren, öbür türlü bilim yapılmaz. Bilimi, bir ödev olarak değil de bir macera, bir eğlence kaynağı olarak gör. Her gün, bunu nerden biliyorum diye sor kendine, doğada ve günlük hayatta bilmediğin o kadar mekanizma vardır ki. 1 Oku, 5 düşün. Anlayamadığın konuları anlatmaya çalış, böyle çok daha iyi olur. Karşımda amcam olsa buna nasıl karşı çıkardı diye düşünüp şeytanın avukatlığını yap, böylece fikirlerin daha çok gelişir. Ayrıca aklında her zaman düşünecek bir problemin olsun ki, bir yerde otururken, otobüste falan düşünebilirsin. Fakat hep açık fikirli ol, bu çok önemli. Bilim, ters köşe yapmayı çok sever. Ayrıca güzel yazarlardan güzel kitaplar oku. Hawking, Feynman başta olmak üzere bir sürü bilim insanının güzel kitapları vardır. İlla fizik olmak zorunda da değil, bilimde ilgini çeken neresiyse o konu hakkında kitaplar oku. Belgeseller de önemli. Ayrıca arkadaşlarınla ilişkini kesme ve ahbabın olsun. Sosyal hayatınla çalışma hayatın, 50 50 olmayabilir; önemli değil. Fakat sosyal hayatını da unutma. Farklı hobiler de edinebilirsin, gerçekten bilime de katkı sunuyorlar ve pasif düşünme yapıyorsun. Mesela doğa içerisinde bir yürüyüş, sana çok şey katabilir. Ya da piano ile müzik çalarken aklına iyi şeyler de gelebilir. Bu şekilde bilim aşkın hiç sönmeyecektir.

Tüm Reklamları Kapat

1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close