Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
1

Aşı ekonomisi ve kapitalizmi ile bugün karşı karşıya kaldığımız salgınlar arasında bir bağ var mı yoksa bu kapitalistlerin öngörüleri mi çok iyi?

Salgın ve aşı ekonomisi konusunda komplo teorisyenlerinin haklılık payı var mı? Neden Bill Gates bu konuda en yetkili ağızlardan biri? GAVI'nin bunla bir ilgisi var mı? Neden GAVI kurulduktan sonra bu salgın hastalıklar (Kuş Gribi, Domuz Gribi, Sars, Corona vb.) arttı?
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Muhsin Alperen Yılmaz
Biyoloji Öğrencisi

Merhaba.Komplo teorilerinin doğruluğunu ya da yanlışlığını değil de, daha çok olaylara odaklanırsak zannediyorum daha faydalı işler çıkabilir.Bu anlamda bir aşı-endüstri arasında bir kurgu oluşturmak yerine; nasıl böyle bir ilintinin kurulduğunu anlamaya çalışmak daha faydalı olacaktır.Salgın hastlalıklar ile ilk defa müşerref olmuyoruz.En yakın tarihten başlanarak yüzyıllar sonrasına gidilebilir.Yani öyle anlaşılıyor ki bir endüstri ihtiyacı var bu konuda.Ayrıca Bill Gates bu konuda yetkili ağız değil.O sadece, yani bildiğimiz kadarıyla iş insanı.Ve bir yerden sonra manevi ve entelektüel yönlerine ağırlık vermiş ve bu anlamda servetinin hatırı sayılır bir kısmını bu yönlerine adamış.Bir kimsenin "Salgın bizi öldürebilir!" demesi için entelektüel olmasına gerek yok.Birazcık bile dünya tarihi okumuş kişiler; çiçek hastalığı,sarscov gibi ebola gibi HIV gibi AIDS gibi bulaşıcı hastalıkların bizim için ne denli önemli olduğunu pekala kavrayabilir.Bu,depremlerden sonra medya'da çıkan,"Bilmemkim Prof. bizi 3 ay önce uyarmış depreme karşı" demesine benziyor.Bilim insanları veya bu konuda kafa patlatmış kişiler, bizleri uyarırken kulağımızı başka yere çeviriyoruz.Ondan sonra başımıza bir şey gelince veryansın ediyoruz! Küresel ısınma sorunuyla ilgili bilim bizi uyarıyor hatta 2009'dan sonra geri döndürülemez bir yola girdik,bundan haberimiz var mı? Ama bir gün sanırım 2090'lı yıllarda "Biz bu inorganiğin inorganiği suyu içiyoruz ama bu endüstri mi bizi bu hale getirdi aceba?" diyeceğiz. Bill Gates'in medyaya pompalanmasının çok fazla nedeni var

Neden 1)Parası var.

Tüm Reklamları Kapat

2)Parası olduğu için gücü ve ismi var

3)Kendi işiyle uğraşmayıp afrika'daki nüfusun tualet ihtiyacıyla ilgileniyor.Neden biri böyle bir şey yapar,çok mu boş zamanı var?

Tüm Reklamları Kapat

4)YouTube'da TED gibi konuşmalarda insan türünü oluşabilecek salgınlara karşı uyarması ve içinde bulunduğumuz malum şartlar dolayısıyla YouTube'un algoritmiksel olarak bu konuşmalara bizlere sürekli önermesi

5)Çok mütevazı görünümüyle göze batması ve bizlere,"Galiba bu adamın hayattan bir beklentisi kalmadı artık,N'apsa,insan soyunu mu yok etse?" gibi düşündürmesi, vesaire uzayıp gidiyor.

6 Bunu da ekleme ihtiyacı hissediyorum) Bill Gates varlıklı biri olduğu için ve hayır kuruluşlarına finansman sağladığı için (avam tabirle) sözü para ediyor.

7. Düşündükçe "neden" çıkıyor tanrı komplo teorisyenlerine yardım etsin ) Bill Gates bir politikacı "çingenesi" değil.Dolayısıyla arkasından sallayan herkese cevap yetiştirmiyor.Bunun yerine enerjisini kendi düşüncelerine yöneltiyor.Bu yüzden isteyen herkes kolaylıkla bir şeyler söyleyebiliyor.

Durumun yine GAVİ ile ilgisi yok.2000'den önce size insanlığın 200 yıldan beri geçirmiş olduğu en az 50 tane bulaşıcı ve öldürücü hastalık sayabilirim.Dediğim gibi,komplo teorilerine kulak kabartırsak "clickbait" lerden korunamayız.Yukarıda en basit YouTube'un algoritmasının da bir katkı payının olduğunu söyledim.

Kaynaklar

  1. B.Gates. Bill Gates. (12 Ocak 2021). Alındığı Tarih: 12 Ocak 2021. Alındığı Yer: | Arşiv Bağlantısı
0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Namesis Gzy
Namesis Gzy
10K UP
Okur

Tam tersi Bugun Kapitalizm Krizdedir . Aşılarla İnsanlara değil Sermaye içindir . Hemde Aşılar Sürekli evrim geçirmektedir , Ona göre aşı üretmek ve bulmak Önceki yıllarda tahmin etmek komplo teorisidir . Yani yazıyı yazan Komplo teorisi üretmiştir . Ama genede birşey demem Fikirlerine saygı duyarım , Ama dediğim gibi komplo teorisidir . Hemde Rockfeller dediğiniz adam Şimdi bu kadar güçlü değildir . Hemde Virüs Çok uzun yıllar önce toplumda Evrimleşmiş gelişmiştir . Kapitalist sistemin kendi öngörüsü olamaz çünkü o anlık sermayesini düşünür .Şuanda kapitalizm krizdedir .

Kaynaklar

  1. Konuk Yazar. Covid-19, Kapitalizm Ve Küresel Çaresizliğimiz. (18 Mart 2020). Alındığı Tarih: 12 Ocak 2021. Alındığı Yer: Gazete Duvar | Arşiv Bağlantısı
0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close