Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Tuna Han
Üye
12

Tarih öğrenmeye nereden başlanılmalı?

Merhaba ben tarih öğrenmek tarih hakkında bilgi edinmek istiyorum buna nereden ve hangi kaynaklar ile başlamalıyım
468 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
3 Cevap
Taylan Dursun
Taylan Dursun
39K UP
Meraklı bir Genç

Bana göre Tarih öğrenmek için bolca okumak gerekiyor Ama Tarih Çok kapsamlı bir konu Yani bazıları ; Japon Tarihini bazıları ise Türk Tarihini daha çok sevebiliyor Bana soracak olursanız Türk tarihine bakabilirsiniz.

Ve bazı youtube kanalları var onları öneririm.

Tüm Reklamları Kapat

DFT Tarih ve Yusuf kayaalp Kanallarını öğretirim çok faydalı kanallar.

194 görüntülenme
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
11
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Aslan Aslan
Aslan Aslan
23K UP
Tarih Öğretmeni

Müsaadenle bu soruna bir tarih öğretmeni ve geleceğin akademisyeni olarak cevap vermek isterim öncellikle tarih bilmek öğrenmek istiyorsan bol bol okuma alışkanlığı kazanmanı öneririm özellikle imkanın varsa Doğu Roma Batı Roma Çin vb kaynakları bolca araştırmanı öneririm bir değil bir kaç kaynaktan araştırman ve onları karşılaştırman senin için faydalı olacaktır dil öğrenmen burada önemli bir etki yapıyor internet bilgilerini pek tavsiye etmiyorum. Biliyorsun ki önüne gelen internete bilgi koyabiliyor.

4
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Miralay Cevdet
Miralay Cevdet
1,944 UP
Lise hayatım boyunca bir çok tarih araştırması yaptım
Orijinal Soru: Tarih öğrenmeye nereden başlamalıyım?

Öncelikle tarih öğrenimi sabır ve çok okuma gerektiren objektif bir bilimdir. Aynı zamanda bir çok bilim dalından da yardım alır ve alt dalları vardır. Genel anlamda bu bilgiyi lise kitaplarından bile öğrenebilirsiniz fakat benim bir tarih öğrenimim veya akademik bir çalışmam olmadığı için kendi fikirlerim doğrultusunda anlatmak istiyorum.

Lise hayatım boyunca tarih sevgim vardı ve hala daha devam etmektedir. Bu geçen zaman içerisinde okulumun kütüphanesi sayesinde bir çok değerli eseri inceleyerek tarihi olayları karşılaştırma fırsatım olmuştur. Aslında benim için tarih öğrenimi de tam olarak bu oluyor. Çeşitli tarihçilerin görüşlerini ve varsa döneme veya konuya ait objektif belgeleri karşılaştırarak kendi zihnimde bir sonuç çıkarırım ve öğrenimimi bu şekilde sağlamış olurum. Burada en önemlisi belgenin veya kaynağın geçerliliği bunun yanında daha önceden konu hakkında yapılan akademik araştırmalardır. Şunun da unutulmaması gerekir ki tarih bir deney gözlem bilimi değildir bir olayı örneğin savaşı tekrar etmek aynısını yaşamak mümkün değildir. Bu nedenle objektif tarihin tek yolu belgeler kaynaklar ve kişilerdir. İşte bu yüzden de günümüzde çıkarılan tarihi romanların veya dizilerin resmi tarihle uzaktan yakından alakaları yoktur zira döneme ait bu kadar detaylı bilgi yoktur. Tarih öğrenimi sırasında da varsayımlar veya uydurulma diyaloglar ile değil baştan beri dediğim kaynaklar ile yapılması gerekmektedir. Tabii bunlar benim eğitimini almadığım şahsi düşüncelerimdir.

Tüm Reklamları Kapat

2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close