Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Birkan Atahan
Birkan Atahan
3,623 UP
Üye
2

geleceğin en iyi yapay zekası sora hangi mesleklerin bitmesine yol açıcak?

375 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
İsmail Akbulut
İsmail Akbulut
4,410 UP
Yks Öğrencisiyim,Yazılımcılık istiyorum

Herkes yazılımcılığın biteceğini söylüyor.Lakin atladıkları bir nokta var;özel akışlı yazılımlar.Mesela bir web sitesi yazacaksın kafanda şekli tasarımı her şeyi tamam.Sen yapay zekaya istediğin web siteyi söyledğinde kafandaki modelle uyuşmama olasılığı var.Ve illaki o yapay zekayı kontrol altına alacak onların başında duracak ve onlara güncellemeler getirecek bir yazılımcı illaki olacaktır.Büyük Alışveriş Merkezlerinde "Jet kasa" denilen dijital kasalar var.Ama hâlâ kasiyerlerde var öyle değil mi? Onların başında duran elemanlar var.Güvenlik kameraları çıktı diye dedektiflik bitti mi? Hayır! Yapay zekanın meslek alacağı falan yok! Aksine daha çok meslekler olacak;daha çok üniversite kontenjanı açılacak(Yapay zeka mühendisliği).

Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
İrem Kaplan
İrem Kaplan
127K UP
Kişisel deneyimlerim ve bakış açım

Ben soruna cevabını verirken. Fikirlerine değer verdiğim eski bir hocamla aramda geçen bir diyalogu anlatarak başlamak istiyorum. Bundan birkaç sene önce hocama yazılım öğrenmeli miyiz yoksa hani herkes biliyor artık çok da gerek yok mu minvalinde bir soru sormuştum. O da bana şu cevabı verdi. Artık insanlar o kadar iyi yazılım biliyor. Yapay zekalar çıkmaya başladı. Teknoloji aldı başını gidiyor. Artık yazılım bilen birisine gerek yok. Çünkü yapay zekaya yazılımı bile yazdırabiliyorsun demişti. Yani bence. Teknolojideki, mühendislikte ki bu gelişmeler aslında birazcık başta kendilerini bitirerek başlıyorlar. Ben öyle düşünüyorum. Ama tabii ki bunun için çok çok daha zaman geçmesi gerekiyor ve yapay zekaya, bilgisayara her şeyi siz öğretiyorsunuz sonuçta. O yüzden bu birazcık da insanların elinde diye düşünüyorum. Bunun dışında ben buna bitirmek değil, aslında geliştirmek olarak bakıyorum ama amele işi dediğimiz birçok iş var. Bunların yerine geçebilir. Mesela bir muhasebecinin ya da finansal bir hesaplama yapan kişinin yerine geçmesi çok güzel olabilir. Hem hata olmaz hem de bir insan tek tek bunları hesaplamak zorunda kalmaz ki artık zaten. Yavaş yavaş da yerini almaya başladı gibi. Ya da fabrikalarda sürekli tekrar eden işler için kullanılabilir bence. Ki aslında yavaş yavaş da kullanmaya başladık. Bunlar için gelişen robotlarda var. Örneğin sürücüsüz araçlar kullanılır ve lojistikte çok büyük bir gelişme sağlarız diyeceğim ama zaten sürücüsüz araçlar. Çıkmaya başladı. Sürücü içindeyken araç kendi kendine sürebiliyor. Yani hani bir gaza basma durumunuz vesaire olmuyor? Bunlar zaten yapılmaya başlandı. Artık bir tık daha gelişebilir. Belki. Ön teşhis ön muayene konusunda sağlık alanında bir robot yapılabilir. Sanırım böyle bir şey henüz yok. Ama ben şuna katılmıyorum. Öğretmenlerin yerine robotlar geçecek, doktorların yerine robotlar geçecek. Böyle bir şey olamaz. Biz zaten insan insana iletişimi çok zor kurabiliyoruz. Robotla hayatta anlaşamayız. Kaldı ki biz telesektere konuşamayanlardanız :)

2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close