Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Deniz Akbaş
Deniz Akbaş
1,553 UP
Üye
4

Bu sitede bir imla hatası ile karşılaşırsak bunu bildirmeli miyiz?

Makale yazılarında bulunan pek de önemli olmayan basit imla hatalarını belirtmek için ''...bize ulaşın!'' kısmından ''Geri Bildirim'' başlığını seçerek ilgili kişilere ulaşmalı mıyız? Bu eylem faydalı ve gerekli mi olur yoksa zaman kaybı mı? Yeniyim ve insanlık haliyle bir harfle yanlış yazılmış her kelime için rahatsız etmek istemedim.
460 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Çınar Civan
Evrim Ağacı Editörü

Evet, Evrim Ağacı'nda bir yazım hatası veya hatalı ifade ile karşılaşırsanız bunu raporlayabilirsiniz. Bunu hem makaleler hem de Soru & Cevap platformundaki paylaşımlar için yapabilirsiniz. Hem gönderiler (Soru & Cevap sistemi) hem de makaleler için ayrı sistemler var:

Soru & Cevap sistemi gönderileri için raporlama özelliğini kullanabilirsiniz. Bunu gönderinin sağ alt köşesindeki "üç noktayı" kullanarak yapabiliyorsunuz.

Tüm Reklamları Kapat

Evrim Ağacı Soru & Cevap platformundaki raporlama özelliğini gösteren bir görsel.
Evrim Ağacı Soru & Cevap platformundaki raporlama özelliğini gösteren bir görsel.
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu

Yukarıdaki görseldeki gibi açılan pencereden "Bazı düzeltmeler yapılmalı (Yazım yanlışı vb.)" seçeneğini seçtikten sonra kısa bir not ile hatanın ne olduğunu ve nerede olduğunu belirttikten sonra raporunuzu incelenmek üzere moderatörlere gönderebilirsiniz. Moderatörler raporunuzu yoğunluk durumuna göre en kısa sürede inceleyecektir. Raporunuz incelendikten sonra size olumlu veya olumsuz geri dönüş sistem tarafından yapılacaktır. Eğer eklendiyse buradan moderatör notunu da görüntüleyebilirsiniz. Bu geri dönüşü Evrim Ağacı bildirim sayfası üzerinden kontrol edebilirsiniz.

Makaleler için ise iki farklı temel raporlama yöntemi bulunuyor. E-posta ile bize ulaşmanız gerekmektedir. Makalenin neresinde bu hatanın bulunduğunu ve hatanın tam olarak ne olduğunu anlaşılır bir şekilde açıkladıktan sonra e-postanızı "[email protected]" e-posta adresine gönderebilirsiniz. Sorunu daha iyi anlatmak için görsel de ekleyebilirsiniz. Ayrıca yazım hatasının içerik içerisinde rahatça bulunabilmesi için hatanın hemen solundaki veya sağındaki bir cümleyi doğrudan e-postaya ekleyebilirsiniz. Eğer bu şekilde raporlayacaksanız içeriğin bağlantısını da e-postaya eklemeniz gerekmektedir.

Tüm Reklamları Kapat

Bir diğer raporlama yöntemi ise doğrudan içerik içerisinden "bize ulaşın" seçeneği ile raporlamaktır. Bu yöntem çok daha hızlı ve içerik içerisinden, sayfadan hiç ayrılmadan olacağı için çok daha pratik olacaktır.

Evrim Ağacı makale içi seçenekleri gösteren bir görsel.
Evrim Ağacı makale içi seçenekleri gösteren bir görsel.
Evrim Ağacı

Yukarıdaki görselde gösterdiğim gibi, seçenekler bölümünden "üç noktaya" tıkladıktan sonra "bize ulaş" bölümünü seçiniz.

Evrim Ağacı makalesi içindeki "bize ulaş" seçeneğindeki "geri bildirim" başlığı ve "içerik hatası bildir" alt başlığının seçeneklerini gösteren bir örnek görsel.
Evrim Ağacı makalesi içindeki "bize ulaş" seçeneğindeki "geri bildirim" başlığı ve "içerik hatası bildir" alt başlığının seçeneklerini gösteren bir örnek görsel.
Evrim Ağacı

Yukarıda eklediğim görseldeki gibi başlığı "geri bildirim" seçtikten sonra alt başlığı "içerik hatası bildir" olarak seçmelisiniz. Ardından isminizi (bu size geri dönüş yapılması durumunda hitap amacıyla kullanılacaktır) belirtip size konu ile ilgili gelişmeler için geri dönüş yapılması adına e-posta adresinizi eklemelisiniz. Burada aktif olarak kullandığınız bir e-posta adresi belirtmenizi öneriyoruz. "Mesajınız" kısmında da hatayı oldukça net bir şekilde anlatmanız gerekiyor. Bunun için örnek görseli inceleyebilirsiniz. Görsel için bir rapor örneği hazırladım.

Bu sistem ile raporlarken içeriğin bağlantısını belirtmenize gerek yok. Sistem tarafından otomatik olarak hangi içerikten raporlama yaptığınız gözüküyor. Sadece ilgili içerikte olmanız ve o sayfa üzerinden raporlama yapmanız yeterli.

Evrim Ağacı, okur ve kullanıcı deneyimini en iyi tutacak şekilde geliştiriliyor. Dolayısıyla ileride yazım hatalarını daha hızlı ve basit bir şekilde raporlayabileceğiniz bir sistem de geliştirilebilir. Önerilerinizi "[email protected]" e-posta adresine e-posta göndererek belirtebilirsiniz.

Sizin gibi gönüllüler (ve ufak detayları da raporlayanlar) Evrim Ağacı'nı en iyi noktada tutmamıza (ve geliştirmeye devam etmemize) yardımcı oluyor. Evrim Ağacı'nın daha iyi olması için katkı sağladığınız için teşekkür ederiz.

Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Bu soru yeni cevap alımına kapatılmıştır. Tekrar açılana kadar lütfen diğer soruları ziyaret ediniz.
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close