Yaprak şeklini ve yaprakların dizilişini dikkate aldığımızda ve internetten görsel arama yaptığımda bunun Chamaecyparis lawsoniana türü olduğunu düşünüyorum yararlı olabilecek bir uygulama önerisi olarak PlantNet'i öneriyorum
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
İlk gördüğümde Thuja occidentalis türünde bir mazı zannettim ama tohumları kozalak biçiminde. o yüzden Chamaecyparis lawsoniana olduğunu düşünüyorum. -28.8 celsius soğuğa, +29.5 celsius sıcağa kadar dayanabilir.
5
0
Paylaş
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.