Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Soru & Cevap
Sorular
Cevaplar
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Size Özel
Makaleler
Rastgele Soru
Seymur Huseynov
Üye 8 dakika önce Henüz cevap yok.
Arkadaşlar, bir yerde şöyle bir şey duydum: “Her milyon yılda Y kromozomundan 3 tanesi yok oluyormuş, bu da evrimsel bir süreçmiş. Hatta 25 milyon yıl sonra erkek cinsinin tamamen yok olacağı söyleniyor.”Sizce evrimde bu konunun yeri ve doğruluğu nedir?
0
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Bu Tarz ideolojilerin ne olduğunu merak eden biri olarak bu tarz şeylerin ne olduğunu tarafsız ve bağımsız olarak anlatabilmek bir şereftir.
Nasyonel Sosyalizm, Nasyonel Frankizm ve Nasyonel Bolşevikizm Nelerdir ve Aralarındaki Farklar Nelerdir?
Nasyonel Sosyalizm, Nasyonel Frankizm ve Nasyonel Bolşevikizm Nelerdir ve Aralarındaki Farklar Nelerdir?
1
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Fatih Altındal
Fatih Altındal
103.6K UP
Üye 6 saat önce Henüz cevap yok.
Öncesinde elim kuvvetli bir yapıştırıcıya bulanmış falan değil. Bazen şireli veya yapış yapış bir şeye değmiş olabilir ama bazen de hiç böyle bir şeye değmediği hâlde de bu durum oluyor. Yani elimi veya ayağımı yıkamadan önce yapış yapış değilken yıkandıktan sonra yapış yapış oluyor. Sadece bir veya birkaç noktasında oluyor. Obsesiflik düzeyinde hassas birisi olarak bu benim için sinir bozucu oluyor.
İki kere, sabunun iyice nüfuz etmesi için iyice yayarak ve sürterek yıkamama rağmen, hatta banyo yapmama rağmen hemen akabinde ayağımda ama özelikle elimde bazı noktalar yapış yapış oluyor. Bunun sebebi ne olabilir?
İki kere, sabunun iyice nüfuz etmesi için iyice yayarak ve sürterek yıkamama rağmen, hatta banyo yapmama rağmen hemen akabinde ayağımda ama özelikle elimde bazı noktalar yapış yapış oluyor. Bunun sebebi ne olabilir?
0
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Merve Kalemci
Merve Kalemci
20.6K UP
Üye 8 saat önce Henüz cevap yok.
Erkeklerde adem elması varken kadınlarda neden yok eğer varsa da neden bu erkeklerdeki gibi belirgin bir yapıda değil?
0
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Mami Astufan
Üye 17 saat önce 1 Cevap
Mesela örnek 2 insanı denek olarak kullansak ve ikisini de 2 farklı birbirinin aynı odaya koysak ve 1 ine yaptığımız her şeyi aynı saniyede diğer 1 kişiye yaparsak 2 si aynı bilince mi sahip olacaklar yoksa ikisi de çok farklı birimi olacak
3
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla İçerik Göster
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Keşfet
Ara
Yakında
Sohbet
Agora

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close