Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Premium
Paylaşım Yap
Serkan Öztoprak'ın cevabı ödüllü bir soruda en iyi cevap seçildi! Ödüllü cevabı okumak için tıklayın!
Roger Rees

Roger Rees

Roger Rees (May 5, 1944 – July 10, 2015) was a Welsh-American actor and director. Born in Aberystwyth, Wales, he grew up in south London where his father worked as a police officer. He attended Camberwell College of Arts and the Slade School of Fine Art, initially training as a painter before transitioning to theater work. He painted scenery at the Wimbledon Theater in south London before becoming an actor there in 1965. Rees became widely recognized for his stage work, particularly his starring role in the Royal Shakespeare Company's adaptation of Charles Dickens' "Nicholas Nickleby," which brought him both an Olivier Award and a Tony Award. He also received Obie Awards for his role in The End of the Day and as co-director of Peter and the Starcatcher. On television, he joined the hit TV comedy "Cheers" for the 1989-90 season as Kirstie Alley's suitor, the single-minded international financier and corporate raider Robin Colcord, and appeared in various other productions including the sci-fi series "M.A.N.T.I.S." He became an American citizen in 1989 and was married to theatre collaborator Rick Elice since 2011. Roger was subsequently diagnosed with cancer and while performing on Broadway in the musical "The Visit" starring Chita Rivera, he was forced to quit the show in late May 2015. The 71-year-old actor died on July 10, 2015, leaving behind a distinguished legacy.
Doğum Adı
Eklenmedi. Ekle
Takma Adı
Eklenmedi. Ekle
Boyu
Eklenmedi. Ekle
Doğum Tarihi
5 Mayıs, 1944
Doğum Yeri
Ölüm Tarihi
10 Temmuz, 2015
Ölüm Yaşı
71 yaşında
Linkler
Eklenmedi. Ekle
Düzenleme Talebi Oluştur
Eserler (1)
Alıntılar (0)
Daha Fazla Eser Göster
Keşfet
Ara
Yakında
Sohbet
Agora
Aklımdan Geçen
Tür Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Topluluk Kuralları
Bu alan, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu türün ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu alanın amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim topluluğuna değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor
Türkiye'deki bilimseverlerin buluşma noktasına hoşgeldiniz!

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close
"Vahşiler, avlarının izini sürerken her zaman başka konulara uygulamaları durumunda usta birer bilim insanı olarak itibar kazanmalarını garanti altına alacak kadar titiz gözlemler ile çıkarımsal ve tümevarımsal uslamlamalar yaparlar… İyi bir avcının veya savaşçının sarf ettiği entelektüel çaba, sıradan bir İngiliz'in sarf ettiği çabayı kat kat aşar."
Thomas Henry Huxley
Kapak Görseli Seç
Videodan otomatik olarak çıkartılan karelerden birini seçin.
Kareler yükleniyor…
Videoyu kaydırarak istediğiniz kareyi seçin.
0:00 / 0:00
Kendi kapak görselinizi yükleyin. Görsel otomatik olarak kırpılacaktır.
Görseli sürükleyin veya tıklayın PNG, JPG veya WEBP (Maks. 10MB)