Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Premium
Paylaşım Yap
500 ATP Ödüllü Soru: Fizikte "Anti-Enerji" diye kavramsal veya matematiksel bir tanım var mıdır? Hemen cevapla! 275 ATP Ödüllü Soru: Neden acı çekince (örneğin birinden ayrılınca ya da aşırı üzülünce) daha çok çalışıp daha çok okumak isteriz? Hemen cevapla!
Françoise Blanchard

Françoise Blanchard

Françoise Denise Aline Blanchard was a French actress and dubbing artist. Before choosing acting as a career choice, Blanchard worked as a hand model. Throughout the 1970s, she would work in films with such directors as Michel Gérard, Jacques Peroni, Bruno Mattei and Richard Balducci, before being cast in what became her most notable role, in Jean Rollin's 1982 horror film "La morte vivante" ("The Living Dead Girl") as Catherine Valmont, a young woman who is resurrected following a spillage of toxic waste and must devour human blood in order to survive. She received praise for her performance in the film, particularly the end scene, which was so powerful and convincing that it was believed that she had descended into a state of madness. Blanchard went on to appear in three more of Rollin’s works: "Les trottoirs de Bangkok" (1984), the short film "À la poursuite de Barbara" (1991) and her final film role "La nuit des horloges" (2007). She continued in roles during the 1980s, appearing in films, including Jesús Franco's "Revenge in the House of Usher". She had also served as French voice dubbing in film, including that of Olive Oyl in Robert Altman's Popeye (1980), Jane Bux in The NeverEnding Story III (1994) and Margot Wallace in "Hackers" (1995), as well as dubbing of several TV series, including "Teenage Mutant Ninja Turtles" and "Totally Spies!". She died in 2013, twelve days before her 59th birthday.
Doğum Adı
Eklenmedi. Ekle
Takma Adı
Eklenmedi. Ekle
Boyu
Eklenmedi. Ekle
Doğum Tarihi
6 Haziran, 1954
Doğum Yeri
Ölüm Tarihi
24 Mayıs, 2013
Ölüm Yaşı
58 yaşında
Linkler
Eklenmedi. Ekle
Düzenleme Talebi Oluştur
Eserler (1)
Alıntılar (0)
Daha Fazla Eser Göster
Keşfet
Ara
Yakında
Sohbet
Agora
Aklımdan Geçen
Tür Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Topluluk Kuralları
Bu alan, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu türün ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu alanın amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim topluluğuna değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor
Türkiye'deki bilimseverlerin buluşma noktasına hoşgeldiniz!

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close
"Düşünmek, ruhun kendi kendine konuşmasıdır."
Platon
Kapak Görseli Seç
Videodan otomatik olarak çıkartılan karelerden birini seçin.
Kareler yükleniyor…
Videoyu kaydırarak istediğiniz kareyi seçin.
0:00 / 0:00
Kendi kapak görselinizi yükleyin. Görsel otomatik olarak kırpılacaktır.
Görseli sürükleyin veya tıklayın PNG, JPG veya WEBP (Maks. 10MB)