Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Premium
Paylaşım Yap
Adil Ahtar

Adil Ahtar

Akhtar is known for the bumbling Muslim extremist Faisal in Chris Morris's film Four Lions. Other comedic performances include Gupta in The Angelos Epithemiou Show, Maroush in The Dictator and Smee in Joe Wright and Pan. Akhtar has also won acclaim for his dramatic performances: in 2015, he was nominated for a BAFTA for Best Supporting Actor for his 2014 role as Wilson Wilson on Channel 4's Utopia. He played shopkeeper Ahmed alongside Toby Jones in the BBC mini-series Capital, and DS Ira King in the BBC's River. Reviewing River in The Daily Telegraph, Michael Hogan wrote, "This series was beautifully written by Abi Morgan, stylishly directed, and most of all, superbly acted. The quieter, less showy supporting players also shone. Not just stalwarts [...] but fresher faces: Adeel Akhtar as River's endlessly patient sidekick and Georgina Rich as his psychiatrist". In 2016 Akhtar appeared as Shahzad in the BBC one-off drama Murdered by My Father. He won the 2017 BAFTA award for Lead Actor for this role, the first non-white actor to do so. He also appeared as Rob Singhal in the acclaimed BBC miniseries based on John le Carré's The Night Manager. Adeel became a patron of Half Moon Theatre in autumn 2016.
Doğum Adı
Eklenmedi. Ekle
Takma Adı
Eklenmedi. Ekle
Boyu
Eklenmedi. Ekle
Doğum Tarihi
18 Eylül, 1980
Doğum Yeri
Linkler
Eklenmedi. Ekle
Düzenleme Talebi Oluştur
Eserler (5)
Alıntılar (0)
Keşfet
Ara
Yakında
Sohbet
Agora
Aklımdan Geçen
Tür Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Topluluk Kuralları
Bu alan, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu türün ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu alanın amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim topluluğuna değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor
Türkiye'deki bilimseverlerin buluşma noktasına hoşgeldiniz!

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close
"Platon ve Aristoteles, Yunan düşüncesini şeylerin oluşumundaki bileşenler olan basit tözlerin arayışıyla meşgul buldular. Zihnin bu durumunu, “Doğa neden meydana gelir?” sorusuyla formüle edebiliriz. Büyük Yunanların bu soruya verdikleri yanıtlar ve özellikle de bu yanıtları ifade etmek için ortaya koydukları kavramlar, bilimde zaman, mekân ve maddeyle ilgili temel varsayımları belirlemiştir."
Alfred North Whitehead
Kapak Görseli Seç
Videodan otomatik olarak çıkartılan karelerden birini seçin.
Kareler yükleniyor…
Videoyu kaydırarak istediğiniz kareyi seçin.
0:00 / 0:00
Kendi kapak görselinizi yükleyin. Görsel otomatik olarak kırpılacaktır.
Görseli sürükleyin veya tıklayın PNG, JPG veya WEBP (Maks. 10MB)