Bugün, 15 Nisan 2024'te, yaklaşık 2,000 fit (610 metre) genişliğindeki büyük bir asteroit olan 2013 NK4, Dünya'nın yanından güvenli bir şekilde geçecek. Bu, asteroitin Dünya'nın yapay uydularından daha yakın olacağı 2029'da geçişinden yaklaşık iki kat daha büyük olduğu anlamına geliyor. Ancak, asteroit bu sefer oldukça uzak bir mesafeden geçeceği için herhangi bir tehlike oluşturmayacak. İnsanlar, 16 ve 17 Nisan'da küçük teleskoplarla asteroiti izleyebilecekler.
Gözlem: Gökbilimciler, asteroiti Kaliforniya'daki 230 metrelik (70 metre) DSS-14 Goldstone radar anteni ve Avustralya'nın Canberra kentindeki NASA'nın 34 metrelik (112 fit) DSS-35 çanak anteni kullanarak inceleyecekler. Bu gözlemler, asteroitin şeklini ve boyutunu belirlemeye yardımcı olacak.
Sonuç: Asteroit 2013 NK4, Dünya'nın yakınından geçerken herhangi bir tehlike oluşturmayacak ve bilim insanları tarafından yakından incelenecek. Bu olay, asteroitlerin gözlemlenmesi ve potansiyel tehlikelerin izlenmesi için önemli bir fırsat sunuyor.