SpaceX, Kötü Hava Nedeniyle Endonezya’nın Nusantara Lima Uydu Fırlatmasını Erteledi.

Filtrele
Ece Müker
Bilim Haberleri
SpaceX, Kötü Hava Nedeniyle Endonezya’nın Nusantara Lima Uydu Fırlatmasını Erteledi.
SpaceX, Kötü Hava Nedeniyle Endonezya’nın Nusantara Lima Uydu Fırlatmasını Erteledi.
SpaceX, Endonezya’nın Nusantara Lima (N5) haberleşme uydusunun fırlatmasını kötü hava koşulları nedeniyle erteledi. Boeing tarafından üretilen ve 160 Gbps kapasiteye sahip yüksek verimli uydu, Falcon 9 roketiyle Florida’daki Cape Canaveral Üssü’nden fırlatılacak.

Fırlatma için yeni hedef tarih 9 Eylül 2025, TSİ 03.01 olarak belirlendi. Görevde kullanılan Falcon 9’un B1078 numaralı ilk kademe roketi, daha önce NASA’nın Crew-6 ve USSF-124 görevlerinde de yer aldı ve bu kez Atlantik’teki “A Shortfall of Gravitas” insansız gemisine iniş yapmayı deneyecek.

Nusantara Lima, 15 yılı aşkın ömürle 113° Doğu yörüngesine yerleşecek ve 2026 başında hizmete girecek. Uydu, Endonezya ve Asya-Pasifik bölgesinde internet altyapısını güçlendirecek ve daha önce 2023’te fırlatılması planlanmasına rağmen ertelenmişti.

287 görüntülenme
Evrim Ağacı bu gönderiyi öne çıkardı.
6
Paylaş
Yorumlar yükleniyor...