NASA, Artemis 2 görevine hazırlık kapsamında Houston’daki Johnson Uzay Merkezinde Orion uzay aracını takip edecek yeni bir Görev Değerlendirme Odası (Mission Evaluation Room - MER) açtı.
15 Ağustos 2025’te faaliyete geçen bu yüksek teknoloji merkez, 24 konsol istasyonuyla NASA, Lockheed Martin, ESA ve Airbus mühendislerinden oluşan uluslararası ekibin 7/24 görev yapmasına olanak sağlayacak. MER, ana uçuş kontrol odasıyla birlikte çalışarak Orion’un sistemlerini gerçek zamanlı izleyecek, beklenmedik durumlarda hızlı çözüm üretecek ve Artemis 2’nin güvenliğini sağlayacak.
Yaklaşık 10 gün sürecek Artemis 2 görevi, astronotları ilk kez Ay’ın çevresine gönderecek. NASA’nın 2026 başı için planladığı bu uçuşun başarısı, 2027’de planlanan Artemis 3 Ay inişi ve gelecekteki Mars görevleri için kritik bir adım olacak.
Yeni kontrol odası, yalnızca anlık operasyon desteği değil, aynı zamanda Artemis programının sonraki aşamaları için veri toplama ve analiz merkezi olarak da görev yapacak.