Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Eğitimde kaliteyi artırmak, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri yakından takip etmek, demokratik değerlere sahip çıkmak, kültürel zenginlikleri korumak ve yaşatmak; onun izinde ilerlemenin farklı noktalardan anahtarıdır.
Bir nebze katkımız oluyorsa, bu yas gününde olmasa bile, ne mutlu bize. Saygı, sevgi, özlem ve minnetle… 🖤
Bugün, 57 yıl boyunca özgürlüklerimiz ve hak ettiklerimiz için mücadele veren büyük önderimizin akıl ve bilim olan mirasını 85. yıldönümünde de yaşatmaya devam ettiğimiz gün. Aslında Mustafa Kemal Atatürk'e saygısızlık edenlerin; onun ismini, mücadelesini görmezden gelmeye çalışanların; Atatürk'ün fiziksel görünümüne fazla bağlananların kaçırdıkları, anlamadıkları veya karşı oldukları nokta bu: Bilim ve akıl.
Ayrıca öneri olarak 29 Ekim'de 100. yıla armağan olarak hazırlanan Atatürk'ün orijinal, iyileştirilmiş-renkli fotoğraflarının ayrı ayrı olarak tutulduğu reklam ve kâr amacı gütmeyen bir web sitenin linkini bağlantı kısmına bırakıyorum. Tavsiye kısmında web site bölümü olmadığı için şimdilik buradan paylaşıyorum. Bilinenlerin dışında pek çok ilk defa göreceğiniz fotoğraflar da olacaktır. İyi incelemeler!
Kurucu liderimizin bedenen aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünde saygı ve minnetle anıyor, emanetinin kıymetini her daim hatırlamayı görev biliyoruz. Kendisinin de dediği gibi: "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." Fikirleri, açtığı yol ve gösterdiği hedef bir milletin pusulası olarak daima var olacaktır.
9
0 Yorum
Şikayet
Et
Mantık Hatası
0
Paylaş
Alıntıla
Alıntıları Göster
Paylaşım Görseli Oluştur
Daha Fazla İçerik Göster
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol
Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim
Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç
katın.
Reklamlar, internet sitemizin ayakta kalabilmesinin tek yolu. Ama daha iyi bir yol var: Evrim Ağacı Premium! Kreosus üzerinden, bütçenizi zorlamayacak bir miktarda bize destek olarak sitemizdeki bütün reklamları kapatabilir, Evrim Ağacı Premium kullanıcılarının her geçen gün artan ayrıcalıklarından faydalanabilirsiniz. Tek seferlik destek olun veya daha iyisi, aylık destekçilerimiz
arasına şimdi katılın.
“Her kim ki herhangi bir şeye özgürlükten çok değer verir, o kişi özgürlüğünü yitirir. İşin ironisi, daha çok değer verdikleri şey para veya rahatsa, nihayetinde onları da yitirirler.” Somerset Maughan
Bilim İçin 30 Saniyeniz Var mı?
Evrim Ağacı, tamamen okur ve izleyen
desteğiyle sürdürülen, bağımsız bir bilim oluşumu.
Ücretsiz bir Evrim Ağacı üyeliği oluşturmanın çok sayıda
avantajından
biri, sitedeki reklamları %50 oranında azaltmak (destekçilerimiz arasına katılarak
reklamların %100'ünü kapatabilirsiniz). Evrim Ağacı'nda geçirdiğiniz zamanı
zenginleştirmek için, sadece 30 saniyenizi ayırarak üye olun (üyeyseniz, giriş
yapmanızı tavsiye ederiz).