Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Paylaşım Yap
Keşfet
Akış
İçerikler
Gündem
Gönderiler
Yavru
Bilim Tarihi
Yatay Gen Transferi
Kromozom
Çocuklar İçin Bilim
Mikrop
Dünya Dışı Yaşam
Ayak
Abiyogenez
Malzeme
Eşcinsellik
Diş Hekimi
Sıcaklık
Ecza
Analiz
Nötron
Makina Mühendisliği
Kilo
Değişim
İstanbul
Aşırı
İngiltere
Demir
Gelişim
Editör Seçkisi
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Size Özel
Makaleler
Rastgele Soru
Yusuf İğın
Yusuf İğın
252.4K UP
14 Temmuz 2024
Bu bitki topuz dikeni (Echinops ritro), küre şeklindeki mavi veya mor çiçek başları ve dikenli yapraklarıyla tanınan otsu bir bitkidir. 

Genellikle Akdeniz bölgelerinde, kuru ve kayalık alanlarda bulunur. Kuraklığı yüksek, drenesi iyi olan topraklarda çok iyi yetişir. Kolayca tohumdan yetiştirilebilen topuz dikeni, çiçeklenme dönemi boyunca hiç bakım gerektirmez. Zaten çoğunlukla kendiliğinden yetişir, tıpkı karahindiba tohumlarına benzeyen tohumlara sahiptir.

Geleneksel olarak bitkinin bazı kısımları, özellikle kök ve yaprakları, sindirim problemleri ve cilt hastalıkları  gibi çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmıştır; bitkinin toprak altındaki kökleri çay gibi demlendirilerek tüketilince iltihap önleyici olarak kullanılabilir. 

Kadınlarda süt üretimini arttırır, memedeki şişliği gidermeye yardımcı olur. Ayrıca fotoğraflarda göründüğü gibi dikenleri taş ile ezilip içindeki etli kısım da tüketilir. Zahmetle ulaşılan bu iç kısımın yenmesinin yanında tohumlar kurutulup dikenlerden ayrılınca balla karıştırılarak da tüketilebilir. Sedef hastalığı gibi bazı cilt sorunlarında da yardımcı olur.

Bir diğer ismiyle mavi dünya dikeninin ayrıca tansiyonu düşürücü, mide ve karaciğer destekleyici, şeker dengeleyici, iştah açıcı ve düşük dozlu müshil etkisi bulunmaktadır.
107 görüntülenme
1
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Dental Clinic in Wyndham Vale

If you're looking for an experienced, reliable dentist located in Wyndham Vale, we invite you to 32 Pearls Dental Surgery, your go-to place for compassionate and comprehensive dental treatment.

0
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Ahmet Çolak
Ahmet Çolak
118.9K UP
2 saat önce
Teist olanlar bir yaratıcının olmasını normal/varsayılan bir durum olduğunu düşünüyor oysa göremediğin, duyamadığın bir şeye inanmak aslında normal olmayan bir davranıştır. Ateizm seçilmemiştir, aslında teizm seçilmiştir. Varsayılan tutum inançsızlık olmalıdır. Ailenizin dinini seçtiğinizde yada size dikte edildiğinde de bu durumu fark ediyoruz. İslamiyetse o yönde bir eğitim yada yaşam biçimini benimsiyoruz, hristiyansa o yönde. Anlatmak istediğim; Tanrıya ve bir dine inananlar nasıl tercih ettiklerini anlatmalılar, Ateistler değil. "Neden Ateist oldun" gibi sorular doğru değildir çünkü; tercihi yapanlar Teistler.
0
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Ahmet Çolak
Ahmet Çolak
118.9K UP
3 saat önce
Aktif kullanıcılar tarafı bozuldu sanırım, aktif olmama rağmen göstermiyor.
0
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Ferit Görür
Ferit Görür
217.1K UP
3 saat önce
Doğuştan işitme kaybı yaşayan çocukları düşününce aklıma hep koklear implantlar gelirdi. Müthiş bir icat, ancak sesi doğalından biraz farklı, "mekanik" algılatıyor. Hatta bazıları Donald Duck sesine benzetiyormuş! Şimdi OTOF genindeki bir hatayı düzeltip, iç kulak hücrelerine çalışan gen kopyaları gönderen bir gen terapisi geliştiriliyor. Bu, sesleri yeniden doğal duymayı sağlıyor.

En ilginci ne biliyor musunuz? Bazı çocuklar, implantlı kulakları yerine, gen tedavisi alan kulaklarını tercih etmeye başlamış. Bu, teknolojinin ötesinde bir yaşam kalitesi değişimi demek. Henüz her vaka için geçerli değil, herkes aynı yanıtı vermeyebiliyor ya da önceden takılmış implantlar tedaviyi zorlaştırabiliyor. Ama yine de bu, işitme engelliler için bambaşka bir dünyanın kapısını aralıyor gibi. İnsanın içini tarifsiz bir umut dolduruyor.
2
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Reda Yolcu
5 saat önce
genel anlamda çok fazla sorgum var düşüncelerim var merak ettiğim şeyler var ama hep yarım kalıyor bunu öğrenmem lazım diyorum sonra bi şekilde aksıyor aslında öğrenmeyi seviyorum sadece sürdüremiyorum sürdürebildiğim bi bilgilenme yöntemi yaratmak istiyorum bir konuyu irdeleyip öğrenmek için neler yapıyorsunuz 
13 görüntülenme
1
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla İçerik Göster
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Keşfet
Ara
Yakında
Sohbet
Agora

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor
Türkiye'deki bilimseverlerin buluşma noktasına hoşgeldiniz!

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close
"Ben evrime inanmıyorum. Profesör olan sizler de inanmıyorsunuz. İnançlar, şahsi fikirlerdir. Evrim, şahsi bir fikir değildir!"
Eugenie C. Scott
Kapak Görseli Seç
Videodan otomatik olarak çıkartılan karelerden birini seçin.
Kareler yükleniyor…
Videoyu kaydırarak istediğiniz kareyi seçin.
0:00 / 0:00
Kendi kapak görselinizi yükleyin. Görsel otomatik olarak kırpılacaktır.
Görseli sürükleyin veya tıklayın PNG, JPG veya WEBP (Maks. 10MB)