- İngilizce öğrenmeniz için "şunları yapın" diyemeyeceğim ne yazık ki çünkü kişiden kişiye farklılık gösteren bir konu. Kişinin kapasitesi, anlama oranı gibi birçok değişkeni var.
- Ancak şunu söyleyebilirim, yurtdışında bulunduğum sürelerde veya oyunlarda kurduğum iletişimlerde İngilizcem gerçekten çok ilerledi. Aslında kulağınızın alışması ve yavaş yavaş bunların anlamlarını öğrenerek ilerlemeniz lazım.
- Şunu düşünün, hiçbir bebek sizce "Ah annem bana 'Merhaba' dedi, bunun anlamını araştırmalıyım." diyor mu? Tabii ki, Hayır! Onlar da duyarak, kulaklarını alıştırarak yavaş yavaş öğreniyorlar.[1]
- Bu tamamen şahsi bir deneyimdi. Sizde işe yarayıp yaramayacağını garanti edemem. Ancak bunların bana çok etkisi olduğu da bir aşikâr. Umarım yardımım dokunabilmiştir.
Kaynaklar
- Uz. Dr. Serap Sapmaz. Bebekler Nasıl Iletişim Kurar. Alındığı Tarih: 30 Haziran 2024. Alındığı Yer: Memorial Sağlık Grubu | Arşiv Bağlantısı