Jeoloji hakkında ingilizce bir kitap okumak istiyorum hem jeolojiye olan ilgimden hem de ingilizcemi geliştirmek için. Kitabı türkiyeden satın alacağım için çok fazla çeşit kitap bulamadım. The Elements of Geology(yazarı William Harmon vs. var ancak iyi bir kitap mı bilmiyorum. Bu yüzden sormak istedim arkadaşlar.
Türk jeomorfolojisi üzerine bu kitap, hidroloji, tektonik, volkanizma, yamaçlar, kıyılar, buz/kar ve rüzgar dahil olmak üzere dinamiklerine ve evrim süreçlerine dayalı konum tanımları sunmaktadır. Evrimin bir sonucu olarak (Kuvaterner, Holosen, tarihi) ve bu evrimi belirleyen ve/veya etkileyen unsurlarla (bitki örtüsü, toprak, hidroloji, jeoloji, iklim, deniz seviyesi ve insan eylemi) ve bunun sonucunda ortaya çıkan yeryüzü şekillerini sunar. manzaralar. Jeomorfolojik haritalar ve kesitler de dahil olmak üzere her siteden resimlerle zengin bir şekilde resmedilmiş, jeomorfolojik dinamikler (yerel ve küresel ölçekte), doğal ve/veya kültürel miras (arkeoloji, tarih öncesi, tarih, peyzaja uyarlanmış mimari özellikler) ile ilişkili riskleri açıklar.
İyi okumalar
Tüm Reklamları Kapat
2
0
Paylaş
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverlerin ortak çabası ve öz denetimiyle yürüyen özgür bir ortam. Evrim Ağacı'nın yayınladığı makalelerin aksine, bu platformdaki soru ve cevapların içeriğini veya doğruluğunu Evrim Ağacı yönetimi denetlemiyor. Evrim Ağacı, burada yayınlanan cevapları desteklemez ve doğruluklarını garanti etmez. Doğru olmadığını düşündüğün cevapları denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru cevapları kaynaklarıyla yazabilir ve oylarınla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsin.