Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
7

arc reactor yapmak gerçekten mümkün mü ?

14,775 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Volkan Demirci
Bilişim Teknolojileri Öğrencisi

Evet tabiki mümkün, bununla alakalı birçok haber bulabilirsin, hatta Demir Adam'ın zırhını yapan Tolga Özuygur Youtube kanalında yapmıştı videosunu kaynak kısmına ekliyorum oradan izleyebilirsin.Tamamen zararsız bir reaktör.

3,179 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Tolga Özuygur. Nükleer Ark Reaktörü - Iron Man Zırhı Yapımı - Bölüm 8. (8 Ocak 2021). Alındığı Tarih: 8 Ocak 2021. Alındığı Yer: Youtube | Arşiv Bağlantısı
1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Namesis Gzy
Namesis Gzy
10K UP
Okur

Senin için bir bilgi buldum hemen paylaşim dedim . Elbette yapılabilir , Öncelikle Reaktörün Çalışma prensibini bilmen lazım Daha sonra Basit bir reaktör oluşutrabilirsin . Daha sonra Gerekli elementleri kullanarak ARK REAKTÖRÜ İNŞA EDEBİLİRSİN .

Bir dakika ayırın ve bir Ark Reaktörünü neyin tanınabilir kıldığını düşünün.

Tüm Reklamları Kapat

1) Işıklar: Ark Reaktörünün her yinelemesi yanar; bir paladyum halkası bir tür 'ark reaksiyonuna' (okuyun: Stark Industries'in telif hakkı) maruz kalır, parlar ve cihazdan görülebilir.

2) Bobinler. Ark Reaktörünün asıl amacı şarapnellerin Tony Stark'ın kalbine girmesini engelleyen elektromanyetik bobinlere güç sağlamaktır. İlk Ironman filminin Ark Reaktörü'nde 10 bobin vardı (ve aralarında ışığın göründüğü 10 boşluk).

Tüm Reklamları Kapat

3) İç Halka / Braket: Reaktörü bir arada tutan bir tür iç halka düzeneği varmış gibi görünür. 120 ° ile ayrılmış merkezden gelen 3 yapıya ve aparata yapı sağlar gibi görünen bir dizi iç halkaya sahiptir.

En azından, bir Ark Reaktörü inşa eden biri ışıkları bir tişört ile göstermek ve en fazla reaktörü tümüyle göstermek ister. Bu, asgari olarak, ortada parlayan bir ışık bulunan bobinlerle (veya herhangi bir şeyle) örtülmüş görünen eşit bir ışık halkası oluşturmamız gerektiği anlamına gelir.

NOT! Bu yapıda sıcak tutkal tabancası, lehim havyası ve elde edilmesi kolay ama TEHLİKELİ diğer çeşitli aletler kullandım. Her zaman ahşap bir yüzeye lehim yapıyorum, gazete üzerine sıcak yapıştırıyorum, vücudumdan farklı bir yönde kesiyorum ve sağduyu olabilecek veya olmayabilecek diğer çeşitli güvenlik unsurlarını. DİKKATLİ OL.

Ark Reaktörünün 1 Numaralı en tanınan kısmı yanması olduğu için, başlayacağımız yer orasıdır. Peki bunu nasıl yapacağız? Ark Reaktörü BİR MAĞARAYA KIRILMIŞ BİR MAĞARA İLE İNŞA EDİLDİ ve söz konusu mağaraya erişimimiz yok.

Ark Reaktörünü nasıl yakacağıma dair iki fikrim vardı: Fiber Optik veya LED'ler. Fiber Optik hakkında hiçbir şey bilmiyorum, bu yüzden bu, seçenekleri oldukça hızlı bir şekilde daralttı. Ancak LED'ler nokta ışık kaynaklarıdır! Onları tek bir ışık halkası gibi gösteremezsin ... Değil mi?

Evet! İşin püf noktası, LED'lerden gelen ışığı, daha küçük parlayan küçük parçalar ve parçalar yerine tek bir parlayan nesne gibi görünecek şekilde dağıtmaktır. Biraz araştırdıktan sonra, sıcak tutkalın ışığı yaydığını okudum ve bu teoriyle çalışmaya karar verdim. Yerel el sanatları mağazasını ziyaret ettim ve 20 paket tutkal çubuğu satın aldım (3 dolar gibi bir şey). Oradayken 1 dolarlık yuvarlak kutu da satın aldım. Bu kutu 4.5 "çapa sahipti, bu Arc Reactor filminden biraz daha büyüktü (bence birinin 4") ama işi yapacaktı.

Bu teoriyi çok sayıda sahip olduğum ucuz kırmızı LED'leri kullanarak test ettim. Yanan LED'lerin resmini çekmeyi unuttum, ancak test yapısını nasıl inşa ettiğimi buradan görebilirsiniz.

Bir sonraki adımda detaylandıracağım LED'lerin elektrikle yakılmasıyla ilgili bazı kurallar var.

Tüm Reklamları Kapat

Ayrıca internette sıcak tutkalın alüminyum folyoya yapışmadığını okudum. İnternet yalan söyledi. Folyoyu çok dikkatli bir şekilde soymazsanız, oldukça iyi yapışır. Ancak bu bizim avantajımıza olacak; Bu şekilleri oluşturmak için, dairesel kutunun içini alüminyum folyo ile kapladım ve ardından folyoya dikkatlice bir tabaka yapıştırdım. Bu katman bizim temelimiz olarak hareket edecek.

KENDİ FİKİRLERİM ;

Evet dostum Kaynaga bakabilirsin daha fazla bilgi bide resimli anlatımlar için . Mesela bende hemen bir fikir oluşturdu Çünkü bende bir ara ıron man Zırhı tasarlamıştım , Ama gerekli teknolojik ekipmanlar yoktu . Bir düşün Iron man e Atom saati eklersek ne kadar harika olur ,Hemde Iron man In atomlarını titreştirici bir Zırh tasarlarsak Hemde Manyetik alan Arttırıcı geliştirirsek ıron man e zırha mermi geldiği anda Bariyerle mermi yok olur . Hemde Iron man a Işıkla madde oluşturan bir zırh eklersek Daha iyi olur Çünkü etrafında katı madde ile kendini koruyabilir Hemde stratejik üstünlük saglar .

Bu arada IRON MAN IN ALEV ATMA SİLAHI İÇİN FLAMETHROVER BİLGİSİ İNTERNETTE ÇOK VAR BAKABİLİRSİN .

Tüm Reklamları Kapat

ben Makerlıgı çok severim üretmeyi çok severim . Eğer Böyle bir projen varsa Teorik olarak Nasıl yapabileceğini anlatırım , Daha fazla bilmek istediğin birşey varsa ınstagram dan Söyleyebilirsin .

bu arada Makerlıgı seven bir site var : https://hackaday.com/ burayada bakabilirsin . Ark reaktörü bilgiler için . hazır projeler var en azından kafanda bir fikir oluşur .

Neyse fazla uzatmayayım Umarım yardımcı olmuşumdur .

4,069 görüntülenme

Kaynaklar

  1. belectric23. Build An Arc Reactor With Basic Tools And Skills. (8 Ocak 2021). Alındığı Tarih: 8 Ocak 2021. Alındığı Yer: İnstructables craft | Arşiv Bağlantısı
3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close