Senegal çalı bebeği (Galago senegalensis)
Senegal çalı bebeği (Galago senegalensis), Galagogiller familyasından, küçük, gececil bir primattır.
"Çalı bebeği" adı, hayvanların çığlıklarından veya görünümlerinden gelebilir. Çevik atlayıcılardır ve dallar boyunca hızla koşarlar. Sahra'nın güneyindeki Afrika'da ve Zanzibar da dahil olmak üzere yakın adalarda yaşıyorlar. Kuru ormanlık bölgelerde ve savan bölgelerinde yaşama eğilimindedirler. Gümüşi griden koyu kahverengiye kadar değişen yünlü kalın kürklü küçük primatlardır (130 mm ve 95 - 300 gram). Onlara iyi bir gece görüşü sağlayan iri gözleri vardır; güçlü arka bacaklar; ve dengelemelerine yardımcı olan uzun kuyruklar. Kulakları, geceleri böcek avlarken işitmelerine yardımcı olmak için ayrı ayrı bükülebilen dört bölümden oluşur. Her yerde yaşayan diyetleri, kuşlar ve böcekler, meyveler, tohumlar, çiçekler, yumurtalar, fındıklar ve ağaç sakızları dahil olmak üzere diğer küçük hayvanların bir karışımıdır.