Karaca (Capreolus capreolus)
Geyikgiller ailesinde yer alan karaca dünyada Kuzey Avrupa’dan Orta Asya’ya kadar geniş bir alanda görülebiliyor. Türkiye’de ise Karadeniz ve Marmara bölgelerinin tamamında; Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin belirli kısımlarında dağlık veya ormanlık alanlarda karacayla karşılaşabilirsiniz.Diğer geyik türlerine göre hayli küçük olan karacalar ortalama olarak 65-75 cm boya ve 18-35 kg kütleye sahiptir. Yazın kırmızımsı kahverengi, kışınsa grimsi kahverengi renkte olurlar. Karacaların gözleri ve kulakları hayli büyüktür. Göz kapaklarında uzun kirpikler vardır. Kulakları ise öne doğru kıvrık ve yukarı kalkıktır. Bacakları ve boyunları ince ve uzundur.