Logo Yarışması 2. Evre: Değerlendirme Süreci Başladı!
/old/content_media/e8198dcbab438ff24a81df2120d35ada.jpg)
- Yazar Görüşü
Bu Makalede Neler Öğreneceksiniz?
AI ile Özet Oluşturabilirsiniz.- Evrim Ağacı'nın logo tasarım yarışmasına 11 gün içinde yaklaşık 300 tasarım gönderildi ve değerlendirme süreci başladı, tasarım gönderimleri yaklaşık 3 hafta daha devam edecek.
- Tasarım seçiminde profesyonel jüri kullanılmayacak, Evrim Ağacı'nın ilkelerine uygun logolar filtrelenip iyileştirme çalışmaları yapılacak ve süreç birkaç hafta sürecek.
- Nihai logo seçimi Evrim Ağacı çekirdek ekibinin onayına bağlı olacak, gerekirse halk oylaması yapılabilir ve kazanan 1 Mart 2015'te açıklanacak.
1 Şubat 2015'e girmemizle birlikte logo tasarım yarışmamızın ilk turu tamamlandı! Artık "Değerlendirme Süreci" başladı. Sadece 11 gün içerisinde 200 okurumuzdan, 300'e yakın logo tasarımı geldi ve bunlar içerisinde gerçekten profesyonel olup, tasarım kriterlerimizin tamamını karşılayanlar da var! Dolayısıyla logomuzun değişimi çok muhtemeldir ve an meselesidir.
Peki ya şimdi ne olacak?
/evrimagaci.org/public/uploads/images/Calismalarimiz ve Desteklediklerimiz/48_logodegerlendirmepng.png)
İlk olarak merak edilen şu soruya cevap verelim: Evet, halen tasarımlarınızı gönderebilirsiniz. Bazı okurlarımız sürenin yeterli olmadığından yakınmışlardı, onlara da güzel haber olsun bu: yaklaşık 3 hafta daha gönderimlere devam edebilirsiniz. Elbette, 1 Şubat öncesi gönderilen tasarımlara öncelik vereceğiz değerlendirme konusunda; ancak "aklımızı başımızdan alacak" tasarımlar gelirse, elbette hayır diyecek değiliz. Amaç Evrim Ağacı ailesinin içine sinecek, güçlü ve aradığımız kriterlere uygun bir logo bulmak sonuçta, acelemiz yok.
İkinci olarak... Bir diğer sık sorulan soru, değerlendirme ve seçimin nasıl olacağıyla ilgili. Bu konuda, öyle profesyonel bir jüriyle puanlama falan yapmayacağız elbette. Evrim Ağacı ilkeleri ve karakterine ve daha önceden bildirdiğimiz tasarım kriterlerine uygun logoları seçerek, 300 civarı tasarımı (ve bu süreçte gelecek olan diğerlerini) olabildiğince filtreleyeceğiz. Sonrasında, en ön plana çıkanları ayırt etmeye çalışacağız. Bu süreçte, hem tasarımları gönderen okurlarımızla, hem de tanıdığımız tasarımcılarla görüşerek, iyileştirme-geliştirme çalışmaları sürdüreceğiz. Zaten bu nedenle halen göndermeye devam edebilirsiniz diyoruz. Çünkü bu süreç birkaç haftamızı alacak gibi gözüküyor. Hemen, ha deyince olmaz.
Üçüncü olarak, halk oylaması konusuna değinelim. Öncelikli kriterimiz tabii ki Evrim Ağacı çekirdek ekibinin (yazarlar, koordinatörler, emektarlar, vs.) içine tam olarak sinen bir logoya ulaşılması, bunu başından da belirttik. Dolayısıyla elemelerin çoğunu buna göre yapacağız. Ancak nihayetinde, hepimizin içine sinen ancak karar veremediğimiz bir duruma ulaşacak olursak, logoları siz değerli okurlarımızın da beğenisine açabiliriz. Hatta şu anda belli değil ama, ilk elemeden sonra geri kalanları da, fikir toplamak açısından oylamaya açabiliriz. Hem daha interaktif bir süreç olur. Bu konuda birkaç güne bilgi verebiliriz tekrardan.
Son olarak. Nihai kazananı 1 Mart 2015'te açıklamayı planlıyoruz. O zamana kadar ince eleyip sık dokuyacağız, hemen karar vermek istemiyoruz. Yani o zamana kadar, gerçekten güvendiğiniz tasarımlarınızı gönderebilirsiniz. Dediğimiz gibi, artık "Değerlendirme Süreci" içerisinde olduğumuz için, gerçekten işe yarayabilecek olmayan tasarımları ve fikirleri hızlıca eleyeceğiz. Az önce sözünü ettiğimiz "öncelik"ten kastımız buydu.
Ayrıca "Özel Ödül" gibi bazı ek kategoriler de açmayı düşünüyoruz. Onlar sürpriz olacak. Çünkü gelen bazı tasarımlar gördüğümüz gibi "logo" olabilecek çalışmalar değil; ancak Evrim Ağacı'nın çeşitli ürünleri ve çalışmalarında kullanılabilecek tasarımlar. Bu nedenle, elimizden geldiğince bu emekleri de karşılıksız bırakmamaya çalışacağız.
Sevgiler, katılım gösteren ve bize destek olan herkese çok teşekkürler!
Bu makale üzerine konuşmaya devam et
Topluluk sohbetine katıl, yorum bırak veya ayrıntılı bir soru sor.
- Mmm... Çok sapyoseksüel!1

- Muhteşem!0

- Tebrikler!0

- Bilim Budur!0

- Güldürdü0

- İnanılmaz0

- Umut Verici!0

- Merak Uyandırıcı!0

- Üzücü!0

- Grrr... *@$#0

- İğrenç!0

- Korkutucu!0

Evrim Ağacı'na her ay sadece 1 kahve ısmarlayarak destek olmak ister misiniz?
Şu iki siteden birini kullanarak şimdi destek olabilirsiniz:
kreosus.com/evrimagaci | patreon.com/evrimagaci
Çıktı Bilgisi: Bu sayfa, Evrim Ağacı yazdırma aracı kullanılarak 05.09.2026 04:38:32 tarihinde oluşturulmuştur. Evrim Ağacı'ndaki içeriklerin tamamı, birden fazla editör tarafından, durmaksızın elden geçirilmekte, güncellenmekte ve geliştirilmektedir. Dolayısıyla bu çıktının alındığı tarihten sonra yapılan güncellemeleri görmek ve bu içeriğin en güncel halini okumak için lütfen şu adrese gidiniz: evrimagaci.org/s/3250
İçerik Kullanım İzinleri: Evrim Ağacı'ndaki yazılı içerikler orijinallerine hiçbir şekilde dokunulmadığı müddetçe izin alınmaksızın paylaşılabilir, kopyalanabilir, yapıştırılabilir, çoğaltılabilir, basılabilir, dağıtılabilir, yayılabilir, alıntılanabilir. Ancak bu içeriklerin hiçbiri izin alınmaksızın değiştirilemez ve değiştirilmiş halleri Evrim Ağacı'na aitmiş gibi sunulamaz. Benzer şekilde, içeriklerin hiçbiri, söz konusu içeriğin açıkça belirtilmiş yazarlarından ve Evrim Ağacı'ndan başkasına aitmiş gibi sunulamaz.