Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Premium
Paylaşım Yap
250 ATP Ödüllü Soru: Elektronlar, neden ''Dolanıklık'' özelliğine sahiptir, bu özellik, başka maddelerde de var mıdır? Hemen cevapla! 175 ATP Ödüllü Soru: Herkes hayal edebiliyor mu iç sesi var mı? Hemen cevapla! 50 ATP Ödüllü Soru: Dünya gerçekten linkdeki bilgisi verilmiş şekilde mi dönüyor birisi bana bu bilginin doğruluk payını söyleyebilir mi? Hemen cevapla! Okan Alver'in cevabı ödüllü bir soruda en iyi cevap seçildi! Ödüllü cevabı okumak için tıklayın!
Sonny Landham

Sonny Landham

William "Sonny" Landham, 11 Şubat 1941 tarihinde Canton, Georgia, ABD'de dünyaya gelmiştir. Cherokee ve Seminole kökenli bir Amerikalı olan Landham, bu mirasını kariyeri boyunca canlandırdığı karakterlere de yansıtmıştır. Güçlü fiziği ve yoğun ekran duruşuyla tanınan Landham, oyunculuk kariyerine başlamadan önce 1970'li yıllarda bir dönem yetişkin filmlerinde rol almıştır. Ana akım sinemaya geçişi, yönetmen Walter Hill'in kült klasiği "Savaşçılar" (The Warriors) (1979) filmindeki küçük rolüyle oldu. Hill ile iş birliğine "48 Saat" (48 Hrs.) (1982) filminde canlandırdığı unutulmaz kötü adam Billy Bear karakteriyle devam etti ve bu rolle "sert adam" imajını pekiştirdi. Ancak Landham'ı dünya çapında bir ikon haline getiren ve kariyerinin zirvesi olan rol, Arnold Schwarzenegger ile başrolü paylaştığı bilimkurgu-aksiyon klasiği "Predator: Av" (1987) filminde canlandırdığı sessiz ve cesur Kızılderili izci Billy Sole karakteridir. Billy'nin ormandaki gizemli avcıyla olan gerilim dolu mücadelesi ve onurlu sonu, sinema tarihinin en unutulmaz sahnelerinden biri olarak kabul edilir. Bu başarının ardından Landham, 80'ler ve 90'lar boyunca "Action Jackson" (1988), Sylvester Stallone'lu "Hüküm" (Lock Up) (1989) gibi aksiyon filmlerinde benzer rollerle yer alarak türün aranan yardımcı oyuncularından biri oldu. Oyunculuk kariyerinin yanı sıra, ilerleyen yıllarda siyasete atılmayı denemiş; Kentucky valiliği ve ABD Senatosu için bağımsız ve liberal görüşlerle adaylık girişimlerinde bulunmuştur. Konjestif kalp yetmezliği nedeniyle 17 Ağustos 2017 tarihinde, 76 yaşında Lexington, Kentucky'de vefat etmiştir.
Doğum Adı
Eklenmedi. Ekle
Takma Adı
Eklenmedi. Ekle
Boyu
Eklenmedi. Ekle
Doğum Tarihi
11 Şubat, 1941
Doğum Yeri
Ölüm Tarihi
17 Ağustos, 2017
Ölüm Yaşı
76 yaşında
Linkler
Eklenmedi. Ekle
Düzenleme Talebi Oluştur
Eserler (1)
Alıntılar (0)
Keşfet
Ara
Yakında
Sohbet
Agora
Aklımdan Geçen
Tür Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Başlık
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Topluluk Kuralları
Bu alan, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu türün ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu alanın amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim topluluğuna değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor
Türkiye'deki bilimseverlerin buluşma noktasına hoşgeldiniz!

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close
"Deha ile aptallık arasındaki fark, dehanın sınırları olmasıdır."
Albert Einstein
Kapak Görseli Seç
Videodan otomatik olarak çıkartılan karelerden birini seçin.
Kareler yükleniyor…
Videoyu kaydırarak istediğiniz kareyi seçin.
0:00 / 0:00
Kendi kapak görselinizi yükleyin. Görsel otomatik olarak kırpılacaktır.
Görseli sürükleyin veya tıklayın PNG, JPG veya WEBP (Maks. 10MB)